in , , ,

TV zoals je WEL zou willen dat het was

7448591936 1df34e96f0 Orwell 1984 e1440587673865

Wanneer ik naar de Nederlandse kijk, zakt bij mij de moed meestal zeer snel in de schoenen. De infantilisering, verdraaiing, en misleiding vliegt je continu om de oren.

Dat dit veel beter kan wordt dagelijks bewezen. Dit berichtje bevat een paar highlights van materiaal die ik afgelopen dagen zag, ter illustratie van hoe TV ook zou kunnen zijn, hoe TV hoort te zijn.

Hoe betrouwbaar is het nieuws?

https://www.youtube.com/watch?v=8V93dg7mM7Y

 

Studium Generale van de TU Delft brengt samen Coen Vermeeren, Janneke Monschouwer en Cees Hamelink. Alleen al op basis van die namen weet je dat het boeiende televisie wordt. Wat volgt is een kritische blik op journalistiek en het Nederlandse nieuws, gebaseerd op de grote gebeurtenissen uit recente geschiedenis. Boeiend én educatief, TV zoals je zou willen dat het werd uitgezonden bij de NPO. Maar daar zal je dit heerlijke interview en de geweldige verzamelde videoclips helaas nooit zien. (Uitgezonden op 29-9-2016)

Een geopolitieke “reis om de wereld” in 87 minuten

 

Cafe Weltschmerz brengt samen Laszlo Maracz en Karel van Wolferen. Daar lopen we uiteraard al direct warm voor. En het stelt niet teleur, het is weer geweldig. In anderhalf uur vertrekt het duo vanuit Noord Korea, trekt het over o.a. en eindigt het gesprek in de . Karel van Wolferen is weer op dreef met het duiden van geopolitieke beweegredenen van gebeurtenissen en wordt op kundige wijze begeleid met de interessante aanvullende inzichten door Laszlo Maracz. Onbetaalbaar waardevolle TV, gratis te zien bij Cafe Weltschmerz. (Donaties uiteraard welkom, uitgezonden op 2 april 2017)

Bezwijkt Europa onder de stroom vluchtelingen

 

Nee, dit is geen -TV, geen Complot-TV. Hier wordt door Studium Generale gekeken naar het ontstaan van de vluchtelingenstroom die nu een bedreiging vormt voor het voortbestaan van de (gestoorde) samenwerking in de en (belangrijker nog) ons sociale zekerheidsstelsel. Hoe is deze situatie ontstaan en wat zijn de redenen dat deze illegale vluchtelingenstroom gewoon vrij mag rondlopen door heel de EU – wat uiteraard (bijna!) alle afspraken en verdragen schendt. Laszlo Maracz neemt je mee in een boeiend avontuur en de beweegredenen voor het bewust falen in de EU rondom de asielzoekers. (Uitgezonden 23-11-2015, maar absoluut relevant voor de dag van vandaag.)

Ad Broere en George van Houts over de nieuwe theatershow Kom Plot

De geweldige Coöperatie De Vrije Media brengt samen Ad Broere en George van Houts. U kent Ad Broere als kritische econoom en schrijver van het boek ‘Geld komt uit het niets'. U kent George van Houts als theatermaker en activitist van de theatergroep De Verleiders, o.a. met de show ‘Door de bank genomen.' Ook hier weet je direct dat het boeiende TV wordt, en ook hier wordt je getrakteerd alsof er iemand jarig is. Een geweldig interview, geweldige inzichten over de hedendaagse realiteit. (Uitgezonden op 1 april 2017)

TV, maar dan hoe het wel moet

Wat is het toch heerlijk om intelligente mensen zinnige dingen te horen vertellen. Dit is TV zoals het zou moeten. Educatief en gebaseerd op de realiteit in plaats van de misleidende “verbindende” propaganda-verhaaltjes van bijvoorbeeld de NOS. Bovenstaande is Must See TV volgens elke definitie. Niet gemakkelijk, wellicht, maar geweldig boeiend en onvoorstelbaar waardevol voor de realiteit van vandaag en onze nabije toekomst: Waarom de gebeurtenissen gaan zoals die gaan, en waarom we dit eigenlijk niet mogen weten.

Beste journalistiek, beste NOS, beste krantenredactie, beste commerciëlen: Het kan wel! Als u zich vraagt waarom uw organisatie langzaam maar zeker verdwijnt in het niets, zie hier de reden.

Bezoek of lees ook eens verder via de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8975485129 79a993d6a0 microsoft privacy

Microsoft onthult welke persoonsgegevens Windows 10 verzamelt

mot

Censuur een feit: Tot € 50 miljoen boete voor verspreiden niet politiek-correct nieuws