in ,

Tweede Kamer stemt tegen invoering van coronapaspoort

via Ellaster.nl

De Tweede Kamer heeft tegen de invoering van een coronapaspoort gestemd dat zou kunnen worden ingezet bij het verstrekken van toegang tot publieke voorzieningen.

Vorige maand vroeg minister De Jonge van Volksgezondheid aan de Gezondheidsraad om advies onder welke voorwaarden een ‘coronapaspoort' zou kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot onderwijsinstellingen, zorginstellingen, publieke voorzieningen, werkomgeving en sociale gelegenheden zoals horeca, uitgaansgelegenheden of evenementen.

Het advies van de Gezondheidsraad zou halverwege deze maand moeten verschijnen.

Tijdens een debat over de ontwikkelingen rondom het dat gisteren in de Tweede Kamer plaatsvond diende Azarkan van DENK een motie in tegen het coronapaspoort. Volgens hem ervaren burgers een dergelijk paspoort als een ‘sneaky manier' om vaccinatie toch te verplichten.

“Wat DENK betreft zijn coronapaspoorten, verplichte vaccinaties en alle andere maatregelen die inbreuk doen op de en op zelfbeschikking onacceptabel”, aldus het Kamerlid.

Het DENK-Kamerlid diende aan het einde van het debat zijn motie tegen het coronapaspoort in. De motie werd vervolgens door middel van handopsteken aangenomen. Van de Kamerleden stemden er 79 voor en 70 tegen.

De tegenstemmen waren afkomstig van het CDA, en de .

Lees verder bij de bron: Tweede Kamer stemt tegen invoering van coronapaspoort


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit jaar meer geld op je loonstrookje? Oh nee, toch niet, alweer niet!

War on Cash gaat nu snel, heel snel: Banken sluiten alle ruim 500 sealbagautomaten