in

Vaccin’s krijgen reproductiegetal niet onder 1: Coronamaatregelen ook na vaccinatie nog lang nodig

Corona vaccin
Screenshot Twitter

De moeten ons uit deze pandemie loodsen. Maar wie denkt dat de een abrupt einde maakt aan de coronaproblematiek heeft het zeer waarschijnlijk mis.

Ook nadat iedereen is gevaccineerd, is het verstandig de coronamaatregelen nog enige tijd in acht te nemen en versoepelingen stapsgewijs toe te passen.

Dat schrijven onderzoekers in het gezaghebbende blad The Lancet.

Met behulp van modellen simuleerden ze welke invloed vaccinaties in combinatie met verschillende versoepelingen hebben op het reproductiegetal (het gemiddelde aantal mensen dat elke coronapatiënt besmet), de sterfte en ziekenhuisopnames in Groot-Brittannië tussen januari 2021 en januari 2024.

Het onderzoek – waarin nog geen rekening is gehouden met nieuwe varianten van het virus of eventuele verminderde immuniteit enige tijd na vaccinatie – leidt tot een ontnuchterende conclusie.

Hoewel de vaccinaties ervoor kunnen zorgen dat het reproductiegetal substantieel verlaagd wordt, lijken ze in afwezigheid van coronamaatregelen niet in staat te zijn om het reproductiegetal onder de 1 te houden en is dus een toename van het aantal besmettingen te verwachten.

Zelfs in het meest optimistische scenario waarin de vaccins de kans op infectie met 85 procent terugdringen, komt het reproductiegetal zonder coronamaatregelen uit op 1.58.

Het laat wel zien hoe belangrijk de coronamaatregelen ook na vaccinatie nog zijn, zo stellen de onderzoekers. En ze pleiten er dan ook voor om deze heel voorzichtig af te bouwen.

Zo simuleerden de onderzoekers bijvoorbeeld ook ….

Lees verder bij de bron: Scientias

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona Party Celebration Virus  - Alexandra_Koch / Pixabay

De grote covid-19 poppenkast: Partijleiders laten zien wat ze nu écht vinden van corona-mondkapjes

EU Hof Justitie

EU creëerde gewapende politiemacht volgens EU-recht: niemand kan Frontex tegenhouden