Van het ene op het andere moment lijkt er een soort andere wind te gaan waaien, wat is er gaande in de wereld?

Donald Trump ontslaat de oorlogsmaniak John Bolton (veiligheidsadviseur), China overweegt om weer Amerikaans graan te importeren en Macron (president Frankrijk) en Poetin (president Rusland) hebben het heel gezellig samen.

Het ene moment lijkt het alsof de wereld op exploderen staat en het volgende zie je overal berichten verschijnen dat er aan oplossingen wordt gewerkt.

Zo is op dit moment Amerika heel aardig richting China en andersom voor wat betreft het langslepende handelsconflict of beter gezegd -oorlog. Dit alles omdat ze de komende maand wederom om tafel zullen gaan om te proberen tot een oplossing te komen. Trump heeft alvast een voorgenomen heffing op Chinese producten opgeschoven en China schijnt nu weer te overwegen om alsnog toestemming te geven voor Amerikaanse graanimport in China.

Het zijn allemaal zetten in een pokerspel dat volgende maand net zo gemakkelijk weer kan omdraaien als de handelsbesprekingen voor de zoveelste keer zullen mislukken.

Maar, voorlopig zijn het allemaal geruststellende woorden die over en weer vliegen en vermindert de spanning aanzienlijk.

Een spanningsafname hangt ook in de lucht tussen Rusland en Europa, waar op hoog niveau weer wordt geprobeerd een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne en de verstoorde betrekkingen met Rusland weer te herstellen.

We hebben natuurlijk de gevangenruil gezien tussen Oekraïne en Rusland, waarbij Nederland loopt te jammeren dat Oekraïne een MH17 verdachte heeft uitgeleverd aan Rusland.

Het gaat hier om Vladimir Tsermach waarvan wordt beweerd dat hij de leiding zou hebben gehad van de luchtafweer in de afgescheiden oostelijke republieken ten tijde van de ramp met MH17. Bovendien zou hij toegegeven hebben dat ze beschikten over een BUK systeem. Voor de Volkskrant is duidelijk het hier gaat om een schuldbekentenis van Rusland, want waarom zou Rusland hem anders bij de gevangenruil willen betrekken.

Zoals gewoonlijk zijn het hier weer niet bewezen wilde verhalen en is het duidelijk dat de rest van de wereld hele andere belangen heeft dan de showvervolging door Nederland van “MH17 verdachten”.

Vooral de Franse president Macron is druk bezig om de betrekkingen met Rusland te herstellen en daarom ontmoette hij dan ook Vladimir Poetin afgelopen augustus in Frankrijk, hetgeen nu is opgevolgd door een bezoek van de Franse ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie aan Moskou voor verdere besprekingen.

Iedereen accepteert zo langzamerhand dat de Krim bij Rusland zal blijven en de nieuwe Oekraïense president Zelenski wil er alles aan doen zo zegt hij om het probleem in het oosten van Oekraïne op te lossen.

Daar bovenop komt het bericht dat Donald Trump volkomen onverwacht zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton heeft ontslagen.

“Ze hadden een fundamenteel verschillend wereldbeeld”, zegt correspondent Marieke de Vries. “Bolton was een havik die eventueel militair wilde ingrijpen om Amerikaanse belangen in het buitenland te behartigen. Maar Trump is natuurlijk de president van America First, van zo min mogelijk bemoeienis met de buitenwereld. Dat knalde en knetterde en uiteindelijk heeft dat Bolton de kop gekost.”

Iran is blij en ook Venezuela want beiden stonden volop in het vizier van John Bolton en met zijn vertrek lijkt ook die dreiging aldaar een stuk minder te worden en gaan er zelfs geruchten dat Trump bereid zou zijn om met de Iraanse leiders om tafel te gaan zitten, iets dat deze overigens helemaal niet willen.

Daarnaast bevindt Trump’s grote vriend Netanyahu zich in een lastig parket en haalt hij alles uit de kast om volgende week als winnaar uit de bus te komen bij de verkiezingen:

Landen in het Midden-Oosten maken zich zorgen over uitspraken van de Israëlische premier Netanyahu. Gisteren zei hij in een toespraak op tv dat hij de Jordaanvallei op de Westelijke Jordaanoever wil annexeren, als hij de verkiezingen van volgende week wint.

De Jordaanvallei is ongeveer een derde van de bezette Westelijke Jordaanoever. Eerder zei hij ook al dat hij nederzettingen op de West Bank bij Israël wil voegen.

De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Safadi, noemt het plan onverantwoordelijk. “Iedere kans op vrede om zeep helpen voor electoraal gewin is onverantwoordelijk, gevaarlijk.” Hij wil dat de internationale gemeenschap optreedt. Ook vanuit Saudi-Arabië, Syrië en Turkije komen verontruste reacties op het plan.

De Likoed-partij van Netanyahu is volgens de peilingen in een nek-aan-nek-race verwikkeld met centrum- en linkse partijen.

Grote kans dat Netanyahu eindelijk wordt gewipt en daarna te maken zal krijgen met strafvervolging wegens fraude en omkoping. Als dat inderdaad gebeurt, dan zou er ook in Israël wel eens een andere wind kunnen gaan waaien.

Verkiezingen is ook iets waar Donald Trump mee te maken krijgt en alle aardige woorden en plannen van hem zouden op dit moment daar natuurlijk heel veel mee te maken kunnen hebben.

Volgende week kan alles weer anders zijn, maar deze week zijn er talloze tekenen dat de spanningen wereldwijd wat aan het afnemen zijn.

En uiteraard zijn de krachten in de achtergrond volop bezig met het uitwerken van hun verdere plannen en zijn de marionetten die wij zien als leiders van hun land meestal niets anders dan …

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Shop the Post

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
slavernij 1564250229

Maatschappelijke diensttijd voor 14 tot 27 jarigen begin 2020 van start

VVD Rutte keihard liegen e1459327525143

Prinsjesdag, weer gaat iedereen erop ‘vooruit’: Miljarden voor koopkracht, gezinnen profiteren het meest