in ,

Veel ellende bij burger door fout in administratie overheid

Burgers kunnen er enorm veel last van hebben als hun persoonsgegevens verkeerd staan geregistreerd bij de . De Algemene Rekenkamer waarschuwt daarvoor in een vandaag verschenen rapport.

Zo deed een vrouw in aangifte van het overlijden – in het buitenland – van haar oma. Een paar dagen later krijgt ze zelf brieven van meerdere instanties waaronder de en het Pensioenfonds waaruit blijkt dat die háár als overleden hebben geregistreerd.

In weer een ander voorbeeld verhuist een gezin binnen de gemeente Woerden, maar wordt het door een fout geregistreerd als ‘geëmigreerd'. Dat leidt tot het stopzetten van toeslagen en dat weer tot financiële problemen, waardoor het kinderdagverblijf moet worden opgezegd en de zorgpremie niet meer kan worden betaald. Het terugdraaien van de fout kost veel moeite en tijd en lukt uiteindelijk pas met hulp van de Nationale ombudsman.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via [ o ] luclodder photography


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Google wordt wel erg machtig: Google werkt aan pil voor opsporen ziekten

Omdat het als oplichter gewoon kan: Staatsloterij houdt kleinere winkans stil