in ,

Verdediging liegende rechter Hans Westenberg werd bekostigd door belastingbetaler

De Raad voor de Rechtspraak – lees de belastingbetaler – heeft sinds 2004 ruim een kwart miljoen euro uitgegeven aan advocatenkosten voor oud- Hans Westenberg. De magistraat probeert al tien jaar tevergeefs in juridische procedures aan te tonen dat hij in 1994 niet heeft gebeld met advocaat Hugo Smit die bij zijn een procedure voerde.

WESTENBERG SPRAK ‘BEWUST ONWAARHEID’

In 2004 begon Westenberg een procedure tegen Smit, nadat deze advocaat van projectontwikkelaar Chipshol in een boek had verteld dat hij in 1994 door de toenmalige vicepresident van de Haagse rechtbank was gebeld. De rechter zou hem hebben laten weten dat hij beter met procederen kon stoppen omdat hij de zaak toch zou verliezen.

In 2009 oordeelde het Haagse gerechtshof dat Westenberg inderdaad had gebeld. Hierop begon Smit in 2010 een rechtszaak tegen Westenberg om schadevergoeding. Vorige week oordeelde de Amsterdamse rechtbank eveneens dat Westenberg ‘bewust onwaarheid’ heeft gesproken.

In al die procedures liet Westenberg zich op kosten van de verdedigen door landsadvocaat Arnold van Uchelen. De eerste procedure die eindigde voor het hof kostte de Raad 137.657 euro.

Lees verder via nrc.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fred Teeven krijgt enkelband er niet door

Bewust ziek maken van medewerkers? : Defensie wist al in 1987 van gevaar chroomverf