in , , , ,

Genetisch gemodificeerde muggen kunnen gebruikt gaan worden om mensen te vaccineren

Mosquito Biting on Skin

Een doos vol genetisch gemodificeerde heeft een mens met succes ingeënt tegen in een proef die werd gefinancierd door het National Institute of Health (NIH).

De  studie  omvatte ongeveer 200 hongerige muggen die in de arm van een mens bijten. Menselijke deelnemers plaatsten hun armen direct boven een kleine doos vol bloedzuigers.

“We gebruiken de muggen alsof het 1000 kleine vliegende injectiespuiten zijn”,  zegt  onderzoeker Dr. Sean Murphy, zoals gerapporteerd door NPR.

Drie tot vijf “vaccinaties” vonden plaats met tussenpozen van 30 dagen.

De muggen gaven kleine versies van malaria die mensen niet ziek maakten, maar die ze antistoffen gaven. De werkzaamheid van de antilichamen duurde enkele maanden.

“De helft van de individuen in elke vaccingroep ontwikkelde geen detecteerbare P. falciparum-infectie, en een subgroep van deze individuen werd 6 maanden later onderworpen aan een tweede CHMI en bleef gedeeltelijk beschermd. Deze resultaten ondersteunen de verdere ontwikkeling van genetisch verzwakte sporozoïeten als potentiële malariavaccins”, concluderen de onderzoekers.

Carolina Reid was een van de zesentwintig deelnemers aan het onderzoek.

“Mijn hele onderarm zwol en blaren. Mijn familie lachte en vroeg: ‘waarom onderwerp je jezelf hieraan?’”

Reid genoot zo van haar ervaring dat ze zegt dat ze aan zoveel mogelijk vaccinproeven wil deelnemen. Voor dit onderzoek ontving elke deelnemer $ 4.100 als aanmoediging.

waren wat je zou verwachten na gebeten te zijn door honderden muggen en niets meer.

Dr. Kirsten Lyke noemt het onderzoek ‘een totale game changer’.

Lyke  leidde  de fase 1-onderzoeken voor het COVID-19- van en was mede-onderzoeker voor Moderna en Novavax COVID-.

Onderzoekers zeggen dat de genetisch gemodificeerde muggen niet in het algemeen zullen worden gebruikt om miljoenen mensen te vaccineren. De reden waarom muggen werden gebruikt in plaats van spuiten, beweren ze, was om kosten te besparen.

“Hij en zijn collega’s gingen deze route omdat het kostbaar en tijdrovend is om een ​​formulering van een parasiet te ontwikkelen die met een naald kan worden afgeleverd”, meldt NPR.

Lees verder bij de bron: The Counter Signal

Die muggen van Bill Gates zouden we in een ander daglicht kunnen gaan zien …


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

It’s time: The End of an Age, Solar Micronova

Energieplafond gefileerd: btw en energiebelasting omhoog, belastingkorting omlaag, U betaald de diefstal