in

Verkiezing lijsttrekker en bestuur DENK in strijd met de wet

De Algemene Ledenvergadering van zaterdag was in strijd met de . Dat stellen experts verenigingsrecht tegenover de Volkskrant.

Volgens hen ging Denk haar boekje te buiten door slechts een selectie van de partijleden te laten stemmen.

Dat betekent dat de bekrachtiging van Farid Azarkan als lijsttrekker en de verkiezing van het nieuwe partijbestuur mogelijk niet rechtsgeldig zijn.

‘Nood breekt wetten’, reageert Metin Çelik, tot zaterdag interim-voorzitter van Denk.

‘Ik heb de aangescherpte coronamaatregelen niet verzonnen. We hebben juridisch advies ingewonnen. Onder deze omstandigheden kan het.’

Op de ledenvergadering in waren zaterdag slechts 94 Denk-leden welkom, hoewel zich vooraf 144 leden hadden aangemeld. Het interim-bestuur van Denk beriep zich daarbij op de aangescherpte coronamaatregelen.

Daardoor konden maximaal honderd mensen in de zaal aanwezig zijn. De keuze om leden wel of niet toe te laten baseerde het bestuur ‘op basis van een eerlijke geografische verdeling per provincie’.

De niet-uitgenodigde leden mochten evenmin digitaal stemmen.

‘Dit mag absoluut niet’, stelt ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Melk drinken verhoogt kans op borstkanker aanzienlijk, aldus studie

Pedoseksuelen kind aan huis bij jeugdinstellingen in Friesland