in , , , ,

Verzekeraar stalkt patiënt: ‘Want u kunt werken’ 

13062114715 d93582918d stalker

Verzekeraars gaan steeds verder om op te sporen. Dat ondervond slachtoffer Amber Koppen, die thuis, op straat en op Facebook maanden geschaduwd werd door Nationale Nederlanden. Een onrechtmatige, forse inbreuk op de , oordeelde het hof. De verzekeraar gaat er toch mee door.

Koppen, dierenarts en eigenaar van een paardenbedrijf, werd in augustus 2007 in de auto van achteren aangereden. Sindsdien heeft ze chronische (hoofd)pijn en migraine, last van nek en schouders en concentratieproblemen. Hoewel Nationale Nederlanden aansprakelijkheid erkent, betwijfelt de verzekeraar of de klachten het gevolg zijn van het ongeval en of ze wel zo ernstig zijn als Koppen beweert. Als de advocaat en schadebehandelaar haar op 1 mei 2013 bezoeken, zien ze geen reden haar van fraude te verdenken. Pas als blijkt dat de schadeclaim boven de 5 ton uitkomt, volgt fraudeonderzoek, standaard bij zulke hoge claims, zegt de verzekeraar.

In het verzamelen van bewijs onderzoekt Nationale Nederlanden haar facebookpagina en schakelt een particulier recherchebureau in om Koppen een half jaar te ‘observeren'. Er liggen drie ordners met honderden privéfoto's van Koppen en haar gezin. ,,Ze zijn me met de auto gevolgd naar vrienden en de crèche van de kinderen. Bij een demonstratiedag op ons terrein filmden ze vanuit het publiek toen ik 5 minuten op een paard zat. Ze weten dat ik graag paardrijd, en proberen me nu te pakken op het feit dat ik op een paard heb gezeten.”

Verzekeraars mogen bij de opsporing van fraude – volgens de gedragscode van het verbond – mensen privé schaduwen, als andere middelen ontoereikend zijn en het privacybelang zorgvuldig wordt afgewogen. Volgens Koppens letselschadeadvocaat Jasper Keizer (SAP Advocaten) schakelen verzekeraars steeds vaker recherchebureaus in, zijn de methoden buitenproportioneel en worden processen getraineerd. Zo gebruikte een verzekeraar bij een andere cliënt een facebookfilmpje van een Ice Bucket Challenge om aan te tonen dat hij geen nekklachten kon hebben, meldt het -programma De Monitor zondag. In de zaak Koppen heeft Keizer een klacht ingediend bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by @lattefarsan cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12134731775 ac24d908be fist

Pogingen tot sabotage Oekraïne referendum door elite mislukt!

6236106579 9c300a5bdc banksters

Het was zo mooi: bankiers IJsland nu al weer uit de gevangenis