in , ,

Silly Season bij de VN: 1989 versus 2021 Climate Doomsday (het is nu allemaal politiek)

flaw in climate change science
Screenshot from video

“Het klimaat van veel landen lijkt een van de belangrijkste redenen te zijn waarom luiheid, oneerlijkheid, onbeweeglijkheid, domheid en wilszwakte de overhand hebben. Als we het klimaat kunnen overwinnen, wordt de hele wereld sterker en nobeler.”

– Ellsworth Huntington,  beschaving en klimaat  (New Haven, Yale University Press, 1915), p. 294.

Wereldregering door een intellectuele/politieke elite is de bevelvoerende hoogte van de bevelvoerende hoogten. Wees getuige van het (nu) 33-jarige Grote Alarm van antropogene opwarming van de aarde (ook bekend als klimaatverandering, global weirding).

VN 2021: 6e klimaatanalyse

Het is allemaal slecht. het wordt alleen maar erger. Het is de laatste kans van de beschaving. Red Alert voor de mensheid….

Maar  een enorme energietransformatie kan het ergste voorkomen. “De innovaties in dit rapport en de vorderingen in de klimaatwetenschap die het weerspiegelt”,  zegt  IPCC-voorzitter Hoesung Lee, “leveren een onschatbare bijdrage aan klimaatonderhandelingen en besluitvorming.”

Dat is ongeveer alles wat u moet weten over het laatste nieuws van het IPCC.

Waar zijn de wetenschappers die hebben gedocumenteerd dat de opwarming van de aarde geen grote bedreiging vormt?  Dat de opwarming in de echte wereld ver onder de modelvoorspelling ligt? Dat hogere CO2-concentraties duidelijke voordelen hebben om het teken van de externaliteit onbekend te laten?

De dissidenten zijn voor het grootste deel allang verdwenen. Veel bekende namen zitten in hun eigen silo’s en voeren geduldig en beleefd hun eigen onderzoek en analyse uit. Sommigen houden een laag profiel binnen de academische wereld. Weer anderen hebben waarschijnlijk besloten geen klimaatwetenschapper te worden en hebben een carrière op de schop genomen door een mainstream die zich minder zorgen maakt over menselijke verbetering dan het transformeren van een economisch systeem dat niet bevalt.

Het nieuwste van het IPCC is allemaal goed georkestreerd. Een wetenschappelijk rapport om de wereld te redden vlak voor de conferentie van de VN-conferentie van de partijen over klimaatverandering ( COP26 ), die over minder dan twee maanden in Glasgow, VK, wordt gehouden. Een conferentie trouwens die zich in de tegenwind bevindt van een tripartiete hausse op fossiele brandstoffen en versplinterende politiek.

Reality Check: VN 1989

Geschiedenis doet ertoe. En in het klimaatdebat zijn de langdurige bezorgdheid van de mensheid over het klimaat en de recente angst over de opwarming van de aarde de moeite waard om opnieuw te bekijken voor zowel perspectief als optimisme.

Hieronder herdrukt een  AP-rapport  uit 1989 over de consensus van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Ik rapporteer; jij beslist ….

VERENIGDE NATIES (AP) Een hoge VN-milieufunctionaris zegt dat hele naties van de aardbodem kunnen worden weggevaagd door de stijgende zeespiegel als de trend van de opwarming van de aarde tegen het jaar 2000 niet is omgekeerd.

Overstromingen aan de kust en misoogsten zouden een uittocht van ‘eco-vluchtelingen’ veroorzaken, wat een bedreiging zou vormen voor politieke chaos, zei Noel Brown, directeur van het New Yorkse kantoor van het VN-milieuprogramma, of UNEP.

Hij zei dat regeringen tien jaar de tijd hebben om het broeikaseffect op te lossen voordat het buiten de menselijke controle gaat.

Terwijl de opwarming de poolijskappen doet smelten, zal de oceaanspiegel tot drie voet stijgen, genoeg om de Malediven en andere vlakke eilandstaten te bedekken, vertelde Brown woensdag aan The Associated Press in een interview.

Kustgebieden zullen onder water komen te staan; een zesde van Bangladesh zou kunnen worden overstroomd, waardoor een vierde van de 90 miljoen inwoners zou moeten verdrijven. Een vijfde van Egyptes bouwland in de Nijldelta zou onder water komen te staan, waardoor de voedselvoorziening zou worden afgesneden, volgens een gezamenlijk onderzoek van UNEP en het Amerikaanse Environmental Protection Agency.

″Ecologische vluchtelingen zullen een grote zorg worden, en wat nog erger is, is dat je misschien merkt dat mensen naar drogere grond kunnen verhuizen, maar dat de bodem en de natuurlijke hulpbronnen het leven misschien niet ondersteunen. Afrika hoeft zich geen zorgen te maken over land, maar zou je wel in de Sahara willen wonen?″ zei hij.

UNEP schat dat het de Verenigde Staten alleen al $ 100 miljard zou kosten om de oostkust te beschermen.

Verschuivende klimaatpatronen zouden de Dust Bowl-omstandigheden van de jaren dertig terugbrengen in de Canadese en Amerikaanse tarwelanden, terwijl de Sovjet-Unie bumperoogsten zou kunnen oogsten als het zijn landbouw op tijd aanpast, volgens een onderzoek van UNEP en het International Institute for Applied Systems Analysis.

Volgens de studie stroomt er teveel koolstofdioxide de atmosfeer in vanwege het gebruik van fossiele brandstoffen door de mensheid en de verbranding van regenwouden. De atmosfeer houdt meer warmte vast dan hij uitstraalt, net als een broeikas.

De meest conservatieve wetenschappelijke schatting dat de temperatuur op aarde de komende 30 jaar met 1 tot 7 graden zal stijgen, zei Brown.

Het verschil lijkt misschien klein, zei hij, maar de planeet is nu slechts 9 graden warmer dan tijdens de 8.000 jaar durende ijstijd die 10.000 jaar geleden eindigde.

Brown zei dat als de opwarmingstrend zich voortzet, de vraag is of we het proces op tijd kunnen omkeren? We zeggen dat we binnen de komende 10 jaar, gezien de huidige belastingen die de atmosfeer moet dragen, een kans hebben om het stabilisatieproces te starten.″

Hij zei dat zelfs de meest conservatieve wetenschappers “ons al vertellen dat we nu niets kunnen doen om een ​​… verandering” van ongeveer 3 graden te stoppen.

“Alles daarbuiten, en we moeten gaan nadenken over de aanzienlijke stijging van de zeespiegel … we kunnen meer woeste stormen, orkanen, windschering, stoferosie verwachten.”

Hij zei dat er tijd is om te handelen, maar er is geen tijd te verliezen.

UNEP werkt aan de totstandkoming van een wetenschappelijk actieplan tegen eind 1990 en de goedkeuring van een wereldwijd klimaatverdrag tegen 1992. In mei kwamen afgevaardigden van 103 landen bijeen in Nairobi, Kenia – waar UNEP is gevestigd – en besloten onderhandelingen te openen over het verdrag volgend jaar.

Naties zal worden gevraagd om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen, de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen zoals methaan en fluorkoolwaterstoffen te verminderen en de regenwouden te behouden.

″We hebben geen duidelijk beeld van het ecologische minimum aan groene ruimte dat de planeet nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Wat we wel weten, is dat we het tropisch regenwoud vernietigen met een snelheid van 50 hectare per minuut, ongeveer één voetbalveld per seconde,’ zei Brown.

Elke hectare regenwoud kan 100 ton koolstofdioxide opslaan en opnieuw verwerken tot zuurstof.

Brown suggereerde dat het nodig kan zijn om Brazilië, Indonesië en Kenia te compenseren voor het behoud van regenwouden.

De Europese Gemeenschap heeft het over een heffing van een halve cent op elke kilowattuur fossiele brandstoffen om $ 55 miljoen per jaar op te halen om de regenwouden te beschermen, en andere directe subsidies zouden mogelijk zijn, zei hij.

Het verdrag zou ook kunnen pleiten voor verbeterde energie-efficiëntie, meer energiebesparing en voor ontwikkelde landen om technologie over te dragen aan derdewereldlanden om hen te helpen energie te besparen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, zei Brown.

De oplossing was er al heel vroeg bij de VN. De rest is geschiedenis.

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
crazy 1545308997

Meltdown bij de klimaatgekkies na lezen VN-klimaat-HOAX-rapport: ‘Neef (15) kreeg oxazepam om te kalmeren’

sddefault

Zonnedeeltjes en het nova gaan van onze zon: 2021 IPCC rapport is een EPIC FAILURE