in , , , ,

Via Smart TV, Phone, (spel)Computer en internet naar een universeel mens zonder persoonlijkheid

De NOS bracht in 2008 het al aan de man helaas is er weinig veranderd behalve dat het CBP onderzoek heeft gedaan en een rapportage online hebben gezet. Let wel in 2013.
Blijkbaar wordt er moeite gedaan om de consument zo min mogelijk te informeren over het verzamelen van uw kijkgedrag, app gebruik en de rest.

Nog een filmpje waarin er nog dieper in gegaan wordt :

is verwijderd

 

De verzamelde gegevens worden ondertussen verhandeld, stel je voor dat iemand/bedrijf flinke zak met centen heeft en gegevens koopt van oa. AH via de bonuskaart wordt bijgehouden wat u zoal koopt/consumeert. Koppel deze gegevens aan elkaar en heel handig je krijgt een beeld van wat iemand eet, koopt, bekijkt. Nu denken een hoop mensen hé dat is handig reclame op maat maar let wel met alle beïnvloeding van dien koopt u andere dingen en spullen, denk aan drinken of koekjes maar ook GMO (genetisch gemanipuleerde) groenten en fruit. Zonder dat je hier echt bewust van bent. Dan hebben we het nog niet eens over dingen zoals waspoeder tot aan boterhamzakjes.

Veel mensen hebben een spelcomputer, laptop, ipad en smartphones via deze laatste wordt handig op de achtergrond bijgehouden waar u zich bevind en zelfs met wie is mogelijk, via allerlei wegen valt er dus heel wat de mens te manipuleren zonder dat die er bij stil staat of in de gaten hebt.

video is verwijderd

Laten we de Xbox eens nemen als voorbeeld, veel mensen hebben deze in huis staan met de addon ala Kinect controller.
De kinect controller is een setje “camera’s” die altijd aanstaan en zelfs in het donker werken totdat je de werkelijke stekker uit het stopcontact haalt wat eigenlijk niemand doet. Wat ook een handige functie van de Xbox is, je kunt tegen het ding praten met andere woorden het apparaat luistert via microfoons die dus ook altijd aanstaan naar ons en met ons mee. Natuurlijk kwam Microsoft met een verklaring dat de intentie om te “spioneren” er niet is. Even terug in de tijd weten we dat dit de grootste onzin is, neem bijvoorbeeld Windows op je computer let wel een itempje uit 2005 waarin we lezen dat aan de hand van wifi netwerken Microsoft weet waar je je bevind op deze aardbol. 3 maal raden hoever het nu zal gaan en natuurlijk wordt het aan alle kanten ontkent.

Wie Googled er nu niet tegenwoordig aan bijvoorbeeld de penetratie te zien van Chrome is dat bijna iedereen en krijgen we de verklaring voorgeschoteld over bijvoorbeeld het scannen van de Google maildienst “Wij hebben niet bespioneerd” en dan sla ik het surf en zoek gedrag maar even gemakshalve over. Iets waarover u zelf kunt nadenken. En daar komen dan ook weer de advertenties weer om de hoek kijken via Google Adwords, zoekt u maar eens op een dienst en let de komende dagen op bij de websites die u bezoekt en tada die hebben te maken met de zoekterm waarop u enkele dagen/uren geleden gezocht hebt.
Daarbij weten ze (de grote bedrijven) al wie u ontmoet hoe handig is het dan om via de personen die u regelmatig ziet het 1 en ander naar u toe brengt via de beïnvloeding van die vrienden/kennissen, het is maar goed dat we tegenwoordig niet echt meer met elkaar praten zoals we pak hem beet 15 jaar geleden deden in plaats van tegenwoordig alles via de e.d. af te handelen.

Dan is ook de praktijken in beeld geweest afgelopen jaar, er ligt eigenlijk bijna niemand wakker van. Best vreemd want de persoonlijke herinneringen staan op foto’s op de maar ook de communicatie/interactie die de gebruiker heeft met zijn/haar vrienden, vriendinnen, kennissen, zakelijke contacten, familie. Omdat niemand zijn data wil kwijt raken slaan we alles op in de cloud heel handig voor de gebruiker maar ook voor de bedrijven, lekker grasduinen in uw persoonlijke dingen.

Kortom we leven in een wereld die niet meer te stoppen lijkt onder het motto “ik heb niets te verbergen”. Onze is totaal weg gevaagd en vinden het allemaal wel best, dan stel ik u de vraag als je toch niets te verbergen hebt waarom loopt u niet naakt op straat? Omdat we wel dingen te verbergen hebben zoals gevoelens, ondertussen gooien we die wel naar jan en alleman via de achterdeur op straat.
Hoeveel lekken zijn er wel niet geweest in de afgelopen jaren dat alle gegevens op en bloot via internet te zien waren. Het EPD (electronisch patiënten ) nemend daar staan al uw kwaaltjes, ziektes in opgeslagen, je hoort er weinig meer over dus nemen we maar aan zoals in het verleden ook ging dat deze al opgetuigd is en gebruik is.
Hierin zitten oa de zorgverzekeraars te snuffelen, daarom kunnen we erop wachten dat er een premie naar risico aan gaat komen. Handig voor als je nooit iets mankeert, een ieder mankeert wel eens iets maar vormt dan wel een risico als verzekeringnemer met de premies waar je u tegen gaat zeggen.

Zo is er de huurverhoging waar een ieder online zo boos over is waardoor de verhuurder ondertussen uw inkomen in handen heeft. Vraagt u eens een gemiddeld persoon op straat naar zijn inkomen, dat wordt liever niet verteld maar verder mogen bedrijven het wel weten. Beetje kromme wereld aan het worden waarbij iedereen op zijn eigen eilandje terecht is gekomen/wordt geplaatst. Mocht ooit daarbij nog de rest van de gegevens gekoppeld worden is er een grote kans dat de mens niet eens meer een dak boven zijn hoofd kan aanschaffen/huren wegens u bent een economisch gevaar. Je koopt wel eens lucifers nou dan gooien we de premie voor oa brandverzekering, huur of omhoog. Ziektekostenpremie ook want tenslotte de kans is groot dat u uzelf kan verbranden.

Daarom zou het fijn zijn dat mensen weer eens met elkaar om de tafel gaan zitten en dit soort dingen te bespreken, het gaat van kwaad tot erger worden in de nabije toekomst. Moeten we niet willen. En daar komt oa de smartphone/ipad’s e.d. weer om de hoek kijken om de mens maar niet met elkaar te laten praten, handig bedacht weer.

Het leven van een ieder persoon wordt de hele dag via allerlei kanalen bijgehouden en opgeslagen, niemand staat hierbij stil.
Neem de ANPR camera’s die ondertussen op bijna alle wegen staan zelfs die houden de verplaatsingen van u bij met als klapper is er de ANPR camera auto en scooter geïntroduceerd pas geleden, handig zo is er vrij snel bekent waar je geparkeerd staat en of je nog een bon open hebt staan zodat direct uw auto in beslag genomen wordt. Denk ook aan het kenteken parkeren met als grootste grasduiner de . De OV-chip kaart en nee de anonieme is niet anoniem omdat de meeste mensen/sheeple het ding aanschaffen via de pinpas of bankrekening.

Ooit in een niet zo heel lang verleden kon je als je handig was of goed kon schoonmaken een beetje bijklussen zonder dat iemand/belastingdienst dat wist.

In het begin van dit typsel haalde ik de NOS en CPB erbij deze “diensten/bedrijven” draaien op onze zuurverdiende belastingcenten waar je bijna een half jaar voor moet werken de rest mag je dus zelf houden van je salaris. Is het dan niet meer dan normaal dat we “eisen” stellen om voldoende ingelicht worden over dit soort dingen? Blijkbaar vindt een ieder het wel best.

De mens/consument begint steeds meer robot(aansturing) te lijken die daarbij geen eigen persoonlijkheid meer heeft. Dit is best verontrustend in mijn ogen maar helaas niets aan te doen. (tips zijn welkom!)

Ik ga niet verder op deze materie in want dan zit ik nog een paar weken achter de computer te typen en dat is nou net wat we niet moeten willen. Natuurlijk weet ik dat er nog veel meer aan de hand is maar misschien kom ik daar later nog eens mee.

Ik sluit af met : denk er op een zwoele avond buiten op het bankje er goed en diep over na en praat weer eens met de buurman, buurvrouw of de voorbijganger met hond.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM : zorgpremie weer omhoog met 200 euro (met een kijkje in de keuken van verzekeraars)

Een energiecrisis die erger wordt dan de financiële crisis