in

Waanzinnig effect fiatgeldsysteem: hele planeet is bankroet

Op het hoofd van ieder van de 7 miljard menselijke bewoners van deze planeet staat een schuld van 28.000 dollar. Om deze schulden af te betalen aan – uiteindelijk – onszelf moet er steeds weer nieuw fiatgeld verzonnen worden, maar daar staat altijd rente op, dus moet er almaar meer geleend worden om hoofdschuld en rente af te betalen, en op alle geleende bedragen staat ook weer rente: een eindeloze neergaande spiraal, en in een uitweg is niet voorzien, of het moet een oorlog zijn waarbij gebied kan worden veroverd en onderworpen via het fiatgeldsysteem.

Er staan 24 landen op het punt direct bankroet te gaan maar ze zijn niet uit de brand te helpen; wie het waagt hulp te bieden gaat zelf ook bankroet, en dat zien we momenteel binnen de gebeuren. Elkaar de schuld geven helpt niet. Geen enkel Westers “rijk” land kan zijn schulden nog betalen, laat staan de armere landen die aan het fiatgeldsysteem deelnemen. Want het betreft hier een structurele systeemfout. Het fiatgeldsysteem kent geen remmen; het totale bedrag aan schulden is altijd vele malen groter dan het totale beschikbare geld, dus moet er altijd nieuw geld inclusief rente bijgefantaseerd worden. Totdat de hele bel ploft. Waarbij 75% tot 95% van al het grotendeels gefantaseerde kapitaal verloren gaat. Het enige wat dan nog overeind blijft zijn zaken van waarde.

Om dat al te opvallende totale ploffen te voorkomen wordt altijd een oorlog georganiseerd, door juist de lieden die dit piramidespel tot in de eeuwigheid in stand proberen te houden. Tijdens zo’n oorlog worden grote hoeveelheden ‘herverdeeld’, zoals we ook in WW2 zagen, en alles van waarde bij vriend en vijand wordt kapotgeslagen, behalve de bezittingen van hen die alle lopende schulden bezitten. Dat noemt men een *reset*. Want waarde kan weer worden opgebouwd door de slaven van het systeem. Het opbouwen gaat met behulp van leningen natuurlijk; leningen bestaande uit fantasiegeld, waar uiteraard rente op berekend wordt want afleren is er niet bij.

Maar de mensheid is nu op een moment aangeland waarin een wereldoorlog inderdaad de hele wereld zal omvatten.

Lees verder via: zaplog

Photo by Rob Hogeslag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

26 tekenen dat het schip van de wereldwijde elite aan het zinken is

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Verzekeren, gelegaliseerde diefstal: Verzekeraar hoeft AOW-gat niet te dichten