Schuldencrisis: De vicieuze cirkel wordt een neergaande spiraal

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Wereld Wordt Wakker schreef:

  Ik hoor een paar dingen niet:
  1. Het monetaire systeem is zo opgezet dat banken geld printen en slechts een schuld creëren. Het geld was er dus nog niet op het moment dat het geld werd geleend. Het is dus slechts een administratieve handeling waarvoor banken meer dan vorstelijk worden beloond. De waarde wordt pas gecreëerd door de persoon die dat geld gaat terug betalen. En dat is alles behalve een administratieve handeling. Bij het aangaan van een lening wordt de rente niet gecreëerd. Die wordt dus uit de bestaande geldvoorraad gehaald …. Dat is een fout in het systeem en het leidt tot deflatie.
  Geldschepping hoort thuis bij een overheid en niet bij particuliere banken zodat rente inkomsten een bijdrage zijn in de kosten die een overheid maakt. Ergo: de belasting kan stevig omlaag. Nu betalen de burgers en de banken en de overheid.
  2. Banken zien ondanks alles kan om af en toe toch in de problemen te komen. Het is stuitend dat de burgers dan op mogen draaien voor de fouten van de banken. Zo kocht de NL overheid ABN/AMRO voor 30 miljard om de bank vervolgens een paar jaar later weer voor 15 miljard te verkopenn De schade was uiteraard voor de burgers. Recent is iets dergelijks bij Griekenland gebeurd waard de ECB geld aan Griekse banken overmaakte die vervolgens Franse, Duitse en Nederlandse banken rente betaalden. Geld dat uiteindelijk bij de burgers vandaan komt omdat G’land deze schulden nooit zal kunnen afbetalen. Het geeft aan welke enorme fouten er in het systeem zitten.
  3. De verdeling van de welvaart op deze aarde is meer dan schandalig. Het artikel doet voorkomen alsof mensen te gemakkelijk geld lenen en verkwistend leven. De werkelijkheid is dat 95 % van alle aardse goederen en geld in bezit is van een elite van minder dan 1 % van het aantal mensen op deze aarde.
  Het gros van de elite is niet rijk geworden door hard of slim werken, maar vrijwel uitsluitend door woeker, diefstal, oorlogen, drugs, afpersing etc.
  De afgelopen decennia is door mechanisering en automatisering de productiviteit enorm gestegen. Maar de vruchten van deze feiten is slechts uiterst mondjesmaat bij de burgers terecht gekomen hoewel die toename in productiviteit zo is gestegen door die burgers. De winsten gingen vooral naar banken en multinationals. Waarbij de laatste ook nog eens giga voordeel hadden van het koersverschil tussen lage en hoge lonenlanden.

  Als er dus gesproken wordt over het oplossen van deze wereldwijde crisis dan is de oplossing heel erg voor de hand liggend en het is ook heel terecht dat die oplossing gezocht wordt bij partijen waardoor de problemen zijn ontstaan. Namelijk de elite !!! Dat die alles in het werk stelt om dat te voorkomen mag geen reden zijn om die elite haar gang te laten gaan. Het is de hoogste tijd dat mensen weten wat er in de wereld aan de hand is, hoe die elite zo rijk is geworden en welke schade daar bij aangericht aan de mensen en aan de aarde. En vervolgens zal die elite echt moeten worden aangepakt !!!!

Heb jij er iets over te zeggen?