in ,

Wat kunnen we er nog over zeggen? Gelukkig nieuwjaar: Gemeenten ten einde raad over jeugdzorg

De puinhoop rond de decentralisatie van de jeugdzorg naar de gemeenten op 1 januari 2015 wordt met de dag groter. Na Jeugdzorg , jeugd GGZ, vakbonden en ouderorganisaties hebben nu de jeugdwethouders van de vier grote steden (G4) en de 32 grootste gemeenten (G32) de noodklok geluid.

In een brief namens de G4 en de G32 en onderschreven door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dringen Victor Everhardt (Utrecht), Paul Blokhuis (Apeldoorn) en Jeroen Olthof (Zaanstad) er bij de Kamer op aan de verantwoordelijke staatssecretarissen Van Rijn (VWS) en Teeven (Veiligheid en ) in beweging te brengen.

Het draait allemaal om bezuinigingen en de inkoop van jeugdzorg. Die inkoop had al geregeld moeten zijn maar gemeenten weten niet wat ze precies moeten inkopen en tekenen daarom geen contracten. Het is ze volstrekt onduidelijk hoeveel kinderen behoeven en welke zorg dat dan is.

De staatssecretarissen hebben slechts algemene informatie overgedragen naar de gemeenten, alleen gegevens van kinderen met een persoonsgebonden budget (pgb) worden met naam en toenaam verstrekt.

Gemeenten hebben nog steeds geen idee van wie binnen hun grenzen welke hulp geboden krijgt. De beide staatssecretarissen willen dergelijke huis-aan-huisdossiers, vanwege de privacywetgeving, niet overdragen.

via Telegraaf.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Varkens minstens drie uur in de brandende zon…. Wie slaat het raam in?

Rutte blijft stil, onderste steen boven? : Maleisië en Australië weer naar rampplek MH17