in

Varkens minstens drie uur in de brandende zon…. Wie slaat het raam in?

3918339359 2b3e732505 varken transport1

Net buiten Munnikemoer aan het Hoofdkanaal Oost stond deze ochtend wederom een veewagen vol met varkens minstens drie uur in de brandende zon te wachten. Waar waren U en Ik om het raam in te slaan?

Regelmatig zien we van de dierenbescherming berichten langs komen: “Denk aan uw hond”, “Laat hen met deze hitte niet in de auto”. Dan weer zien we in het Nieuws dat er een hond (of erger nog een kind) door de hitte in een auto is omgekomen. Om van te huilen!

De maatschappelijke discussie laait dan weer in alle hevigheid op. En we verzekeren elkaar, dat als wij een hond in deze hitte in een auto zien hijgen, we onmiddellijk het raam zullen inslaan.

Maar dan het varken (of de kip, of de koe misschien), onderweg naar het slachthuis. Een intelligent dier, dat heel goed weet dat er iets slechts staat te gebeuren. Een dier, dat zich toch al erg gestrest voelt. Deze dieren zijn uren, soms dagen onderweg. Op elkaar gestouwd, in te krappe ruimtes. Met vaak te weinig voedsel en drinken.

Vanochtend stond zo’n wagen vol met varkens bij Munnikemoer…. Drie uur lang…. In de brandende zon…. Waar waren wij…Wat doen wij om deze dieren te bevrijden? Om ze te voorzien van fris water, frisse lucht, een dierwaardig leven?

via Westerwolde Groen.

Foto via Compassion in World Farming Nederland cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11628173555 8e378d3069 gevangenis1

Klacht over jeugdgevangenis wordt afgekocht met Big Mac

c6c617e3c4c25d76bbd3b4fc 640 donkere wolken1

Wat kunnen we er nog over zeggen? Gelukkig nieuwjaar: Gemeenten ten einde raad over jeugdzorg