in ,

Wat we eigenlijk al wisten: Assange opent de aanval op Google

Google is een private variant van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, vindt Julian Assange. “Als Google de toekomst van het internet is, moeten mensen over de hele wereld zich zorgen maken.”

Onlangs maakten de reguliere media op jubelende toon bekend dat het Amerikaanse technologiebedrijf Google een tweede nog groter datacentrum in de Eemshaven laat bouwen. Een gebouw van vier verdiepingen waar grote hoeveelheden data zullen worden opgeslagen, van -filmpjes tot e-mails van Gmailgebruikers. Kosten: 600 miljoen euro. Dat levert de regio 150 voltijdbanen op – van beveiligers tot computertechnici – en duizend tijdelijke in de bouw.

Groot feest in Groningen. Minister Kamp van Economische Zaken zette samen met de directeur Global Infrastructure van Google de eerste spade in het , goed nieuws volgens de overheid, een opsteker voor de regio. Maar moeten we wel zo blij zijn dat Google zijn werkzaamheden in dit land verder uitbreidt? Als het aan Julian Assange ligt niet. De op verdenking van verkrachting voortvluchtige oprichter van waarschuwt in zijn boek When Google Met WikiLeaks de wereld voor de gevaren van het technologiebedrijf.

Assange beschouwt het technologiebedrijf als een verlengstuk van de Amerikaanse regering. “In de laatste vijftien jaar heeft Google het internet volledig geparasiteerd”, zegt de klokkenluider. “Surfen op het web, sociale netwerken, kaarten, satellieten, drones, smartphones, computers; Google pleegt een invasie op elk aspect van het leven. Of het nu gaat om persoonlijke of commerciële relaties, op dit moment heeft Google echte macht over alle mensen die het internet gebruiken: in principe iedereen in het moderne leven.”

Lees verder via Assange opent de aanval op Google |.

 

Foto via James Cridland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Angst zaaien: ‘Eerste ebola-geval in Verenigde Staten vastgesteld’

Mount Ontake barst uit: waarom zag niemand dat aankomen?