in

Daar gaan we: Twitter, Facebook en Google akkoord met EU ingefluisterde gedragscode tegen “nepnieuws”

, internetplatforms en de advertentie- hebben ingestemd met een vrijwillige gedragscode om de verspreiding van nepnieuws en tegen te gaan. De ziet het als een goede stap, maar dringt erop aan er snel meer werk van te maken.

Sociale media als Twitter, Facebook en Google toonden zich in maart al bereid de strijd tegen nepnieuws op te voeren. Ze beloven nu meer openheid te geven over waar de informatie op hun platforms vandaan komt en de geldstromen erachter.

Ook zeggen ze toe nepaccounts snel te verwijderen en transparant te zijn over politieke advertenties. Verder zullen ze gebruikers beter in staat stellen desinformatie te rapporteren en de zicht- en vindbaarheid van „gezaghebbende content” te verbeteren.

EU-commissaris Mariya Gabriel (Digitale Economie) verwacht snel „meetbare resultaten”. Ze spreekt de komende weken met de betrokken bedrijven over manieren om de code werkelijkheid te maken. Ze dreigt nog altijd met wetgeving als dat onvoldoende gebeurt.

Brussel ziet de code als een belangrijke stap om de campagnes voor de Europese in mei eerlijk en betrouwbaar te laten verlopen. ????

 

Kortom de censuur die er al was gaat nu een tweede versnelling in(houdt het volk dom strategie).

 

Photo via youtube


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rihanna vraagt 100 miljoen euro voor onderwijs aan Rutte en Kaag, Rihanna krijgt… eigen land kan barsten

Hoe centrale banken hun misdaden kunnen verhullen