in

Waterschappen sluiten grote risico-lening voor buitenlandse projecten

5096293858 05240f9b5e watersnoodramp1

“De Nederlandse waterschappen worden steeds actiever in het buitenland, waar zij ingenieurs- en baggerbedrijven aan nieuwe markten helpen. Maar voor de financiering van deze projecten zijn ze terechtgekomen in riskante en omstreden financiële constructies. ”

WTF??? Zijn de waterschappen bedoeld om NL veilig en droog te houden, de dijken en waterwerken te controleren, mensen van schoon water te voorzien, of zijn ze bedoeld om via de achterdeur en op kosten van de belastingbetalers vette winsten te maken (en die in eigen zak te steken) en verkapte subsidie te leveren aan door de roverheid goedgekeurde bedrijven?

Werkverschaffing voor je rottige, alle initiatief dodende ambtenaartjes? Om zo alle concurrentie kapot te maken en nieuwe, niet-welgevallige (niet corrupte!) ondernemers de pas af te snijden? Om de mogelijkheid tot verregaande vriendjes- en draaideurpolitiek een *markt* te geven? Om cocaine te smokkelen vanuit Colombia? Om risicoloos risico te nemen bij vage financiële oplichtersbedrijfjes want de burgers draaien toch op voor eventuele schade?

Om je later te verstoppen achter: wir haben das nicht gewoest? Gatverdamme. Overal moet de roverheid zijn klauwen in hebben. Nu weer via de waterschappen.

Voorspelling: de prijs voor een kuub water gaat binnenkort met sprongen omhoog. Want dat kost wat hoor, al die nep-ambtenaren in dienst van een communistische roverheid die de markt verzieken en monopoliseren. (via)


De Nederlandse waterschappen worden steeds actiever in het buitenland, waar zij ingenieurs- en baggerbedrijven aan nieuwe markten helpen. Maar voor de financiering van deze projecten zijn ze terechtgekomen in riskante en omstreden financiële constructies.

In het kort

  • -Waterschappen moeten zich eigenlijk met veiligheid in Nederland bezighouden
  • -Voor buitenlandse projecten sluiten ze risico-leningen af
  • -Hun adviezen leidden in het Colombiaaanse Cali tot een gedwongen volksverhuizing

Ook zijn sommige van die buitenlandse projecten inhoudelijk omstreden, zoals in de Colombiaanse stad Cali. Daar zijn bewoners met geweld uit hun woningen verdreven om op basis van Nederlands advies het lokale waterbeheer op orde te krijgen.

Ondoorzichtige lening

Om de buitenlandse projecten te kunnen uitvoeren, richtten de waterschappen een apart fonds op. Uit de rente worden de projecten gefinancierd. Toen die rente steeds verder bleef dalen, sloot het fonds in juni dit jaar een zogeheten coco-lening af. Vanwege het hoge risico levert zo’n lening meer rente op, maar de Autoriteit Financiële Markten waarschuwde vorig jaar nog voor de ondoorzichtigheid van dit type leningen.

 

Lees verder via de Bron: TROUW

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4840431927 a4baab990e nwo camera

Van cameratoezicht naar permanente controle: elke burger een “lone wolf”?

8346175229 80d7695b0b erdogan

Erdogans partij wil verkrachters nu ook met minderjarige slachtoffer laten trouwen, straf vervalt