in , , , , , ,

Weer een complot minder: smartphones, tablets en videogames veranderen fysiek de hersenen van tieners

Zoals ik de afgelopen jaren heb gesuggereerd, veranderen smartphones, tablets en videogames wel degelijk fysiek de hersenen van tieners. De eerste resultaten van een lopende studie naar de hersenontwikkeling op lange termijn bij tieners gehouden door National Institute of Health tonen dit aan.

Volgens Bloomberg :

Smartphones, tablets en videogames veranderen fysiek de hersenen van tieners, vroege resultaten van een doorlopende studie van $ 300 miljoen, gefinancierd door het National Institute of Health, hebben dat volgens een rapport van “60 Minutes” aangetoond.

Wetenschappers zullen meer dan 11.000 negen- tot tienjarigen een decennium lang volgen om te zien hoe ervaringen uit de kindertijd de hersenen beïnvloeden en de emotionele ontwikkeling en geestelijke gezondheid beïnvloeden.

De eerste stukjes data suggereren dat de aanval van technische schermen transformatief is geweest voor jonge mensen – en misschien niet voor goede.

Volgends 60 Minutes is onderzoek de meest ambitieuze studie van hersenontwikkeling bij tieners ooit geprobeerd.

Maar ja, wie luistert er nu naar mij? Ik als roepende in een woestijn.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

JDreport.com aangemerkt als digitaal erfgoed en in de Koninklijke Bibliotheek opgenomen

Het moet eens afgelopen zijn met dat meten met twee maten in onze samenleving!