in ,

Weet wat je eet: de walgelijke ingrediënten in onze voeding

Dierlijke afscheiding

Castoreum of ‘bevergeil' is een stof afkomstig uit de geslachtsklier van bevers. Het wordt als smaakstof gebruikt voor koekjes, cake, roomijs en andere producten met vanillesmaak en is doorgaans enkel op het label te zien onder de noemer ‘natuurlijke smaakstof'. Daardoor is het niet altijd even eenvoudig te weten welke producten castoreum bevatten en welke niet.

Verpulverde kevers

Ook zo verzot op de Amerikaanse ‘red velvet' cake? Dan is de kans groot dat je resten van naar binnen gewerkt hebt. Om de rode kleurstof karmijn of karmijnzuur te bekomen worden immers kevers gemalen. Hoewel de meeste mensen doorgaans geen ondervinden van de stof, zijn er zeldzame gevallen bekend waarbij mensen door een allergische reactie in anafylactsche shock gingen. Karmijnzuur staat telkens duidelijk aangegeven op het etiket.

Haren van mens en dier

Wist je dat mensenhaar op regelmatige basis en allesbehalve per ongeluk aan brood en gebak wordt toegevoegd? De broodverbeteraar L-cysteïne is voornamelijk gemaakt van dierlijke haren of veren, maar wordt in sommige landen ook van mensenhaar gemaakt. De stof zou de levensduur van het brood verlengen en voor een luchtige structuur zorgen. De Amerikaanse dienst van (FDA) laat zelfs een kleine hoeveelheid haar van knaagdieren (weliswaar onopzettelijk) toe in bepaalde voeding. In is enkel de dierlijke of plantaardige variant van L-cysteïne toegelaten.

Iets meer via AD.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zwammen met Diderick Samsom tijdens de bilderbergmeeting

De verbeterde mensheid, de Nieuwe Wereld Orde is er klaar voor