in

Weg met Cash, want geen controle: ABN Amro komt met ’boete’ op cash

53e0dc474855a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784a70267fd39649 640 cashless

De Consumentenbond gaat in gesprek met ABN Amro, die per 1 juli met een dikke rekening komt voor klanten die zweren bij cash. Wie bij de geldautomaat boven de jaarlimiet komt, gaat betalen.

Klanten die per jaar meer dan €10.000 in contanten opnemen, dus gemiddeld een kleine €200 per week, moeten gaan afrekenen. Per transactie komt er dan €5 euro bij, plus 0,5% over het opgenomen bedrag. Even €100 euro pinnen, kost dan dus €5,50.

Volgens de Consumentenbond blijft contant geld echter belangrijk voor veel mensen, ook als backup en omdat je zo makkelijker je uitgaven kunt controleren.

„Het is niet ondenkbaar dat het gebruik van cash op een bepaald moment minimaal is. Maar consumenten bepalen of het gebruik van contant geld afneemt en in welk tempo. Niet de banken. Dat is niet alleen ons standpunt, maar ook dat van De Nederlandse Bank”, zegt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond.

„Met het instellen van een limiet voor het gratis opnemen van contant geld gaat ABN Amro volledig voorbij aan dit principiële uitgangspunt.’

Wie eenmaal een grote contante uitgave doet, bijvoorbeeld aan een tweedehandsauto, komt ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
black iphone 7 plus on persons hand

Nieuw privacybeleid WhatsApp: verlies je vanaf zaterdag stilaan toegang als je niet akkoord gaat, dit kan je doen

Screenshot tegenlbel

Het startschot voor een wereldwijd belastingstelsel is gegeven