in ,

Werknemers per uitzetting een bonus maar, noodwet moet jeugdzorg redden

Het Rijk gaat zich actief bemoeien met tientallen gemeenten die de jeugdzorg maar niet geregeld krijgen. De verantwoordelijke bewindslieden hebben er geen vertrouwen in dat die gemeenten voor 1 januari klaar zijn voor hun nieuwe jeugdtaken.

De eerste stap is dat experts gaan meekijken in de probleemgemeenten. Mocht dat niet helpen, dan kunnen die gemeenten onder curatele komen. Dat schrijven de staatssecretarissen Van Rijn en Teeven in een brief aan de . Voor Jeugdzorg gaat die maatregel lang niet ver genoeg: zij pleiten voor een noodwet om de zorg aan kwetsbare kinderen te garanderen.

Van Rijn en Teeven beloofden ongeruste Tweede Kamerleden dat alle gemeenten voor 1 augustus afspraken zouden maken met de jeugdzorginstellingen voor komend jaar.

Maar uit onderzoek onder 90 procent van alle jeugdzorg blijkt dat driekwart van de jeugdzorginstellingen nog steeds geen helderheid heeft over wat gemeenten willen.

Onzekerheid

Volgens Jeugdzorg Nederland zorgt de aanhoudende onzekerheid over jeugdzorg in de toekomst nu al problemen. Kinderen en ouders krijgen te maken met de gevolgen.

“Dit is de zoveelste politieke deadline die niet gehaald is. Het is 1 over 12 en wij kunnen echt niet meer garanderen dat de zorg aan de meest kwetsbare kinderen gewaarborgd blijft”, zegt Hans Kamps, voorzitter Jeugdzorg Nederland. Die noodwet is een nieuwe waarin wordt geregeld dat het voor de jeugdzorg langer bij het Rijk blijft. Tijdens die overgangsperiode van een jaar kunnen gemeenten zich concentreren op goede afspraken met instellingen zonder de tijdsdruk.

via NOS Nieuws.

Foto via danibabii08


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niets groeit in Nederland, behalve de ontwikkelingshulp

Massale paniek: Instagram storing legt fotodienst plat