in

WHO verwacht begin 2022 einde van de pandemie, geen ingrijpende interventies meer nodig

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht het einde de coronapandemie voor begin 2022.

“Ik ga er uit dat 2021 nog een coronajaar zal zijn”, zei Europa´s regionale directeur Hans Kluge tegen de “Welt”: “2020 was Terra Incognita. Een jaar later weten we veel meer. Daarom ga ik er van uit dat de pandemie begin 2022 voorbij is. Wat niet betekent dat het virus weg is. Maar hopelijk zijn er dan geen ingrijpende interventies meer nodig.”

Kluge waarschuwde er voor coronamutaties niet serieus genoeg te nemen, omdat velen zich snel zouden kunnen verbreiden en zware ziektebeelden zouden veroorzaken. “Wanneer dit samenvalt met een te langzame vaccinatiecampagne, dan raken we het momentum kwijt. Dan kan het virus weer de overhand krijgen.”

Voor de mensen in Europa zou het nog geen tijd zijn om achterover te leunen. De WHO had donderdag meegedeeld dat nieuwe corona-infecties in Europa na een daling zes weken met negen procent toegenomen zouden zijn.

“Medewerkers in de gezondheidszorg zouden het goede voorbeeld moeten geven en verzekeren dat vaccineren levens redt.” Tegelijkertijd wijst de WHO de door de Europese Commissie geplande vaccinatiepaspoorten af.

De voor deze zomer aangekondigde invoering zou echter “waarschijnlijk onvermijdelijk” zijn, zei Kluge.

“Maar het is geen aanbeveling de WHO. We begrijpen dat regeringen met de politieke realiteit geconfronteerd worden. Desondanks bestaan er serieuze bedenkingen.”

Zo zou het onzeker zijn hoe lang een immuniteit aanhoudt. Ook zou een vaccin  ….

verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

LONGREAD: Komt de hyperinflatie er al aan?

Advies Hoge Raad: geen vervolging ministers toeslagenaffaire