in ,

LONGREAD: Komt de hyperinflatie er al aan?

inflatie 1564700096
geralt / Pixabay

In met name het corona-jaar is er enorm veel bijgedrukt in de wereld. Alle remmen zijn volledig los. They put out all the stops.

Ten opzichte van de reële economie is dat op geen enkele manier te verantwoorden en het zal leiden tot de ineenstorting van het financiële systeem. Een nuttig onderdeel voor de Great Reset.

Dat weten de financiële beleidsmakers al lang en daarom ligt er een nieuw geldsysteem op de plank waarbij er geen contant geld meer is en alle geldstromen gecontroleerd kunnen worden. Als het dan tóch gedaan is met het oude geldsysteem kan de het nog maximaal uitmelken, voordat de mensen dat doen die wél voor hun geld gewerkt hebben.

Met de drukpers kun je per slot van rekening alles kopen: je kunt er zelfs ondernemers mee betalen om hun bedrijf stil te leggen.  Who cares. Maar de spaarders en de pensioengerechtigden mogen zich ondertussen wel eens achter de oren gaan krabben.

Waar gaat het gedrukte geld naartoe?

Het gedrukte geld wordt niet rechtstreeks in de economie gepompt. In bij de gaat het inmiddels om € 5000,- per Europeaan, groot of klein. Zouden ze dat rechtstreeks aan de mensen geven, dan rennen die meteen naar de winkel en dan is de prijsstijging (=geldontwaarding) al meteen een feit.

Dat doen ze dus niet. Het geld gaat nu naar de financiële instellingen (zoals de noodlijdende banken). die daarmee lucht krijgen en zo in staat worden gesteld weer nieuwe kredieten te verstrekken aan, u raadt het al: de overheid. Zo kan de overheid maximaal voordeel halen uit het ineenstortende systeem, doordat het geld dat gedrukt wordt uiteindelijk weer door henzelf geleend en besteed wordt.

De enorme extra geldmassa hangt steeds meer als een enorme dreiging boven de economie.

Wanneer stort het systeem in elkaar?

Het juiste tijdstip is moeilijk aan te geven. Het betreft het moment dat iedereen gelijk naar de uitgang wil. Dat is het moment dat in brede kring bekend wordt dat het geld in snel tempo zijn waarde gaat verliezen en iedereen het nog even in iets waardevollers om wil zetten. Daar is op dit moment nog geen sprake van.

Het is juist zo dat de mensen die het geld zelf verdiend hebben het niet besteden. Een gedeelte, omdat het in pensioenfondsen is gestoken en de rest omdat men het juist wil bewaren voor een duistere toekomst. De gelddrukkers hebben nu dus vrij baan.

Het slechte nieuws is dat geld niet kan denken en het gedrukte geld hetzelfde telt als het geld dat met hard werken is verdiend. Het komt er op neer dat het zuur verdiende geld nu door anderen (lees: de overheid) wordt verbrast.

Dat is natuurlijk sneu, maar het gebeurt toch écht door de overheid die de spaarders zélf gekozen hebben en waarschijnlijk weer zullen kiezen. Het is uiterst waarschijnlijk te veronderstellen dat ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3673241234 158eb456be belastingdienst1

Toeslagenschandaal veel groter, Belastingdienst overtreedt al 15 jaar de wet

52e9d4464257a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784d762e72d49444 640 covid 19

WHO verwacht begin 2022 einde van de pandemie, geen ingrijpende interventies meer nodig