in

Wie zet Amsterdam onder water? Grote problemen bij digitale beveiliging Amsterdamse Waternet

Skitterphoto / Pixabay

Stichting Waternet, dat verantwoordelijk is voor de drinkwatervoorziening, riolering en waterbeheer ruim anderhalf miljoen huishoudens in de regio Amsterdam, heeft grote problemen bij de digitale beveiliging.

is volgens medewerkers het bedrijf, die uit veiligheid anoniem wilden blijven, niet de vraag “of, maar wanneer” de beveiliging voor grote problemen gaat zorgen.

Zo probeerden IT’ers gebruik persoonlijke computers op het interne netwerk te verbieden, omdat deze in de praktijk vaak achterlopen op updates. Dit werd echter weer teruggedraaid, toen binnen het bedrijf werd geklaagd.

Bovendien krijgen veel medewerkers te veel rechten (overautorisatie) en kunnen ze daardoor bij meer data dan nodig is voor hun functie.

Hierdoor konden eerder dit jaar door een fout alle Waternet-medewerkers bij de vertrouwelijke data zo’n 200.000 klanten.

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

Het RIVM heeft keihard G E L O G E N over mondkapjes