in

Wiebes: 11 procent weigert aangeboden slimme meter

Elf procent van de particulieren die vorig jaar een slimme meter kreeg aangeboden weigerde die, zo heeft minister Wiebes van Economische Zaken aan de laten weten (pdf).

Ongeveer één op de tien particulieren (11%) die vorig jaar een slimme meter kreeg aangeboden heeft de plaatsing geweigerd en 2% heeft deze na plaatsing administratief laten uitzetten.

De meest genoemde reden om de slimme meter te weigeren heeft te maken met de negatieve nieuwsberichten in de media over de betrouwbaarheid van de slimme meter [27%]. Privacyvermindering (8%) en nadelen bij teruglevering bij zonnepanelen (6%) zijn vorig jaar minder genoemd dan in 2016 (respectievelijk 20% en 17%).

Verder blijkt dat 18% van de eigenaren van een slimme meter een energieverbruiksmanagers bezit. Via die app, tool of display kunnen particulieren meer inzicht krijgen in het eigen energieverbruik. De populairste energieverbruiksmanagers zijn: de Essent Thuis App, de Toon van Eneco, de Eneco app en de Mijn Nuon App.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Wiebes: Elf procent weigert aangeboden slimme meter


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte en Shell samen in Bilderberg achterkamertje dividenddeal

Google staat bedrijven toe om berichten in Gmail te lezen