Zorg wordt verder gesloopt met de Wet BIG II

Terug naar school of helemaal uit de zorg

Er is onrust binnen de beroepsgroep van verpleegkundigen, nu de BIG II op tafel ligt. Verpleegkundigen met een hbo-diploma van na 2012, krijgen de nieuwe functie van regieverpleegkundige.

Andere hbo'ers moeten daarvoor een toets maken. Verpleegkundigen die op het mbo of in de praktijk (‘in service') zijn opgeleid, moeten zelfs terug naar school, in sommige gevallen voor jaren.

Veel verpleegkundigen komen in actie, enkelen denken er zelfs over na om met hun werk te stoppen als het zover komt. Maar er zijn ook mensen die het niet erg vinden om een toets te maken.

Het actiecomité Wet BIG II heeft een grote achterban en is tegen het wetsvoorstel. Het comité denkt dat de ervaring van verpleegkundigen straks niets meer waard is, omdat er dan alleen naar opleiding wordt gekeken. Het actiecomité vreest dat ervaren krachten de gaan verlaten.

Ook maken zij zich zorgen over wat de overgangsregeling naar de wet gaat betekenen. Het actiecomité is niet tegen functiedifferentiatie, maar wil niet dat er een wet komt.

De beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN) vindt dat verpleegkundigen voorbereid moeten zijn op de toekomst van de zorg, die steeds complexer wordt. Zij zijn dan ook voor het wetsvoorstel.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom is privacy belangrijk als ik niks te verbergen heb?

Nederland weigert nieuwe Duitse data van MH17