in

Zorgorganisatie Cordaan legde mishandelde verstandelijk beperkte cliënten het zwijgen op

Monam / Pixabay

Zorgorganisatie Cordaan heeft een groep verstandelijk beperkte cliënten een zwijgcontract laten tekenen over de financiële, geestelijke en fysieke die zij jarenlang hebben moeten doorstaan.

Dat bevestigt bestuurder Ronald Schmidt van Cordaan vandaag in een interview met de Volkskrant. Schmidt neemt het woord zwijgcontract zelf niet in de mond, maar erkent dat er in 2014 een ‘vaststellingsovereenkomst' is getekend met de cliënten.

‘Daarin stond dat zij niet mochten praten over het bedrag dat zij van Cordaan ontvingen en dat zij zich niet negatief over Cordaan mochten uitlaten', zegt Schmidt. Die laatste bepaling zou Cordaan ‘anno nu nooit meer laten ondertekenen', aldus Schmidt.

Overigens werden de medewerkers die de cliënten mishandelden niet ontslagen, maar vertrokken zij ‘in goed overleg' en kregen ook zij een geldbedrag en een zwijgcontract mee.

Deze week veroordeelde de Amsterdamse rechtbank begeleider Sonja L. tot een werkstraf van 200 uur en het betalen van schadevergoedingen aan haar oude cliënten bij dagopvang Villa Anderz in -Noord. De dagopvang was een onderdeel van zorggigant …

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

KNMI blijft Oost-Indisch doof voor “Het raadsel van de verdwenen hittegolven”

Voor het eerst trapt rechter op de noodrem: schuldenaar krijgt 6 maanden adempauze