in , ,

Zorgverzekeraar DSW: ‘toename zorgmijders is extreem zorgelijk en onhoudbaar’

Directeur Chris Oomen van de kleine zorgverzekeraar DSW noemt de toename van zorgmijders ‘extreem zorgelijk en onhoudbaar’. Volgens hem kiezen veel mensen de goedkopere huisarts boven een ziekenhuis of specialist.

Die laatsten betaalt de verzekerde immers zelf, via het eigen risico. ‘Extreem zorgelijk is dat er een steeds grotere groep is die medische adviezen van de huisartsen in de wind slaat’, zegt Oomen tegen de Volkskrant. Door de zorgmijders stijgen de zorgkosten niet, waardoor de premie voor 2015 bij DSW niet stijgt.

Oomen: ‘Patiënten kappen een behandeling liever af dan dat zij eraan moeten meebetalen. De effecten op langere termijn zijn onhoudbaar’.

Naast het toenemende aantal zorgmijders is volgens Oomen ook de groeiende efficiëntie in de zorg een oorzaak van de dalende kosten.

Lees verder via Politalk.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rrf
6 jaren geleden

dat veroorzaken zorgverzekeraars opzettelijk om winsten te maximaliseren af te poeieren en dan de samen geschraapte miljarden weg te sluisen ..een methode dat ze in 1991 met buitenwetstelling bevolking…een afpoeieren van kans op rechtsbijstand …ook deden en de mega plunderingen begonnen oa ook via privatiseringen en mafiapraktijken staat wet bedrijfsleven verhuurders jegens de weerloos gemaakte bevolking.

Diezelfde ploeg doet dat nu met de sociale verzekeringen.

Gevalletje burger betaald weer: Europa geeft miljarden aan emissierechten cadeau

Caught on Camera: Snuivende Maastrichtse leraar Porta Mosana College