in , ,

Zouden we in Nederland ook moeten doen: Kroatie schrapt schulden arme mensen

15707334326 c68e71455f schulden1

Kroatië, is een Zuid-Europees land in de Europese Unie, begrensd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee, waar de Kroatische territoriale wateren grenzen aan deze van Italië. Geografisch is Kroatië gedeeltelijk gelegen op het Balkanschiereiland. Het strekt zich uit van de uiterste oostelijke hellingen van de Alpen in het noordwesten tot de Pannonische vlakte en de Donau in het oosten. Het centrale deel wordt bedekt door de Dinarische Alpen. De hoofdstad is Zagreb, andere belangrijke steden zijn onder meer Split, Osijek en Rijeka.

Bron: Wikipedia

 

Heden, de  2e februari 2015 is  geschiedenis geschreven. de macht van de EU brokkelt af. Nieuwe wegen worden ingeslagen. Of is het een fantasie ? Het bericht luidt als volgt:

Kroatië scheldt alle schulden van arme burgers kwijt

De Kroatische regering scheldt alle schulden van de allerarmsten inwoners van het land kwijt. Het plan, dat ‘Nieuwe start’ heet, moet de economie na zes jaar recessie weer stimuleren.

Dit is de eerste keer dat een Kroatische regering probeert om dit lastige probleem op te lossen. We zijn trots op het plan.

Zoran Milanovic

De schulden van ongeveer 60.000 mensen zullen daarmee in een keer verdwijnen, waardoor zij hun bankrekening weer kunnen gebruiken. De burgers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de kwijtschelding.

,,Deze inwoners krijgen een nieuwe start aangeboden waardoor ze voortaan schuldenvrij door het leven kunnen gaan”, zegt vice-premier Milanca Opacic.

Wel wat voorwaarden
Niet iedereen kan aankloppen voor dit ‘cadeautje’. De armen komen alleen in aanmerking als hun schuld lager is dan omgerekend 4511 euro en ze geen spaargeld of ontroerend goed hebben. Ook mag hun inkomen niet hoger zijn dan 112 euro per maand.

Premier Zoran Milanovic heeft meerdere steden, de belastingdienst, ondernemingen en 9 banken zover gekregen om de schulden kwijt te schelden. In totaal lopen zij daarmee zo’n 265 miljoen euro mis, meldt Reuters.

Nog meer belasting
Niet iedereen is enthousiast over het plan. ,,De normale burger betaalt al veel belasting, en dat wordt alleen maar meer door dit besluit”, zegt Katarina Ott, de directeur van het Institute of Public Finance in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

Ook econoom Dean Baker is niet overtuigd. ,,Ik ben er niet zeker van dat dit de beste manier is om arme mensen te helpen. ,,Indien schuldeisers vermoeden dat dit opnieuw kan gebeuren, dan zouden ze in de toekomst wel eens zeer hoge rentevoeten kunnen gaan hanteren voor klanten met een laag inkomen.”

Bron: ad.nl

een voormalig oostblokland dat het voortouw neemt, er is hoop ! Het uiteengevallen Joegoslavië. de allerarmsten schulden kwijtschelden. Sinterklaas bestaat zou de VVD stellen. Maar de reactie van de Europeesche Centrale Bank is nog niet bekend. Is het wel een euro land? vergissen ze zich niet een beetje, wie zal dat betalen ? Ach als de ECB 110 miljard bijdrukt aan euro’s zonder dat er een democratische inspraakronde is geweest, dan moet je niet gek opkijken als dit “geroofd ” wordt. Het monopolygeld verliest zijn waarde, de schulden dus ook.Hier in Nederland gaan steeds meer stemmen op voor en basisinkomen, de kosten zijn slechts een fractie van het huidige systeem, denk aan alle controle en waakhonden die kunnen worden afgeschaft. Rust in de tent voor de burger, maar ook voor de MKB’er. Nederland en andere landen zouden nu echt uit de EU moeten stappen. De “Elite” wil dit niet, ze zouden in een klap de macht kwijt zijn. Daarom, en we blijven er op wijzen, De maatschappij dat zijn wij ( en niet HULLIE ). EU, een beetje kleiner totdat het bezwijkt onder zichzelf. Leer van de geschiedenis, terugkijken om vooruit te gaan.
via http://urubin.com/de-ommekeer-van-de-eu/
doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onzin rondom ‘Rabobank verwacht flinke stijging hypotheekrente’

Máxima-bank vraagt ‘woekerrentes’ voor micro-kredieten