in ,

Zover is het gekomen: ouders mogen voor de klas bij lerarentekort, wetsovertreding door de vingers zien

school klas 1571654571
KokomoCole / Pixabay

Minister Slob heeft benadrukt bij schoolleiders dat als er echt een tekort aan docenten is er gekeken mag worden naar radicale noodoplossingen. Eén van die noodoplossingen is om één ouder van het kind voor de klas te zetten.

Waar zijn we in beland? Ons onderwijs is een lachertje geworden, in plaats van de geldkraan open te draaien komt Slob met deze oplossing…

Andere oplossingen voor dit groeiend probleem zijn: online lessen en lesuren verminderen. Met als uitzondering leerlingen van vier jaar, die moeten niet ‘geweerd’ worden van school.

Slob stelde de directeuren van scholen van de vijf grote steden recent gerust dat ze niet meer bij iedere overtreding op de vingers worden getikt.

Een uitspraak waar men dubbele gevoelens bij krijgen; we erkennen immers allemaal dat er een structureel tekort is aan (goede) leraren, leerlingen opzadelen met ongekwalificeerd personeel is naar mijn mening een no go.

En dan besluit onze minister om dit probleem aan te pakken dat ouders voor de klas zetten een goede oplossing ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
demonstratie 1560852785

Ultimatum onderwijsbonden verloopt, landelijke staking leraren gaat door

koopkracht 1554745541

Feest vieren tot de bubbel barst! Koopwoningen duurder dan ooit