in

Zweedse criminaliteit bereikt absoluut record

Het aantal mensen in dat het slachtoffer werd van criminaliteit bereikte een absoluut nieuw record. Daar zou de migratiecrisis wel eens een groot deel aan bijgedragen kunnen hebben.

Uit een jaarlijks grootscheeps opgezet onderzoek in Zweden, waarin de mensen door de “Zweedse Nationale Raad voor Criminaliteitspreventie” gevraagd worden of ze het jaar daarvoor het slachtoffer van delicten tegen de persoon (in het onderzoek gedefinieerd als aanval, seksuele overval, bedrog of bedreiging) werden, blijkt een sterke toename van de criminaliteit in het Noord-Europese land, dat vanaf 2015 met een enorme toestroom van migranten uit en het Nabije Oosten werd geconfronteerd.

Screenshot_164

Zoals bovenstaande, door “Bloomberg”gepubliceerde, grafiek laat zien, nam het aantal door zulke delicten gedupeerde personen duidelijk toe: was het in 2015 nog 13,3% dat aangaf slachtoffer geworden te zijn, in 2016 was dit al 15,6% – en zodoende het hoogste percentage in de onderzoeken sinds 2005.

In het over correcte Zweden neigt men er echter toe geen verband te leggen tussen de toenemende criminaliteit en de migratiegolf. De organisatie zegt: “Jonge vrouwen tussen 16 en 24 jaar zijn de groep die meestal het doelwit zijn van seksuele overvallen, met 14% van de jonge vrouwen dat aangeeft gedurende het jaar 2016 het slachtoffer te zijn geworden van zo´n misdaad.” Daarentegen zegt dit slechts 1,2% van de jonge mannen in deze leeftijdsgroep.

Zoals onderstaande grafiek laat zien, was er vooral bij de seksuele overvallen sprake van een zeer sterke toename tot bijna het drievoudige van het percentage in 2014. Ook al lijkt het percentage van bijna 3% niet veel te zijn, dan moet je bedenken dat hiervan voor het grootste deel jonge vrouwen de dupe waren. Dat betekent: minstens één op de twintig vrouwen in Zweden werd het afgelopen jaar het slachtoffer van een seksuele overval. Enkele jaren geleden was dit nog “maar” één op de vijftig vrouwen.

Screenshot_165

Het is nauwelijks voorstelbaar dat deze enorme toename alleen is terug te voeren op de autochtone bevolking, wanneer zelfs de Zweedse al constateert dat er enorme problemen bestaan met migranten uit Afrika en het Nabije Oosten. Steeds opnieuw komen er berichten van groepsverkrachtingen door deze bevolkingsgroep aan het licht.

Bron:
www.contra-magazin.com

Lees ook eens verder bij de bron: Zweedse criminaliteit bereikt absoluut record


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Google’s Android verzamelt altijd je locatiegegevens zelfs zonder SIM in het toestel

Nederland een van zes eurolanden die begroting op orde hebben