in , ,

Google’s Android verzamelt altijd je locatiegegevens zelfs zonder SIM in het toestel

e83db7062df5013ecd0b470de7444e90fe76e7d418b318429df9c7 640 android

Google verzamelt sinds het begin van 2017 locatiegegevens van Android-smartphones, zelfs als gebruikers de locatiediensten op hun toestel hadden uitgeschakeld en geen SIM-kaart in hun toestel hebben zitten. Het gaat hierbij om gegevens van telefoonmasten.

…De data wordt verzonden via het systeem dat Google gebruikt om push notificaties en berichten te sturen naar Android-toestellen.

Het systeem dat Google gebruikt om push notificaties en berichten te verzenden, de Firebase Cloud Messaging service, draait standaard op elk Android-apparaat en kan niet door gebruikers worden uitgeschakeld waardoor het verzamelen van locatiegegevens niet kan worden stopgezet.

Google heeft in januari een wijziging doorgevoerd die het verzamelen van de data mogelijk maakt.

Quartz ontdekte dat deze informatie wordt doorgestuurd zodra de apparaten verbinding maken met een nieuwe telefoonmast. Mocht het apparaat geen SIM-kaart bevatten, dan wordt de informatie opgespaard totdat er verbinding wordt gemaakt met een Wifi-netwerk en via dat netwerk naar Google gestuurd.

Alles bij de bron; WebWereld

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kenteken registratie op snelwegen

Eerste Kamer stemt in met massale kentekenregistratie voor opsporing

screenshot 1671

Zweedse criminaliteit bereikt absoluut record