in

12 ‘Apocalypse’-waarschuwingen voor klimaatverandering van de afgelopen 30 jaar die niet zijn gebeurd

7171875929 70b526b153 climate change

Terwijl de Verenigde Naties zijn nieuwste reeks apocalyptische waarschuwingen voor klimaatverandering uitrollen , eisen veeleisende landen “diepere en snellere reducties” van emissies dan ooit tevoren, het is de moeite waard een kijkje in de geschiedenis te nemen om te zien of dergelijke ernstige waarschuwingen enige mate van nauwkeurigheid hebben .

Al minstens drie decennia waarschuwen wetenschappers en activisten dat de wereld aan de vooravond staat van een opwarming van de aarde die kuststeden zal overstromen, wegen en bruggen zal verscheuren met megastormen en grote hongersnood en ellende zal brengen naar een groot deel van de wereld.

De enige oplossing, zeggen ze, is om nieuwe belastingen te introduceren en de wereld te ontdoen van fossiele brandstoffen – steenkool, aardgas en olie – die als pijlers van de moderne samenleving dienen.

Alleen snelle, radicale actie kan de ergste effecten van door de mens veroorzaakte klimaatverandering afwenden, internationale instanties zoals de Verenigde Naties waarschuwen al tientallen jaren. Natuurlijk is de menselijke beschaving in die tijd niet ingestort, ondanks decennia van voorspellingen dat we nog maar jaren over hebben om een ​​ramp te voorkomen.

DCNF- rapport : Deze mislukte voorspellingen hebben de VN en anderen er echter niet van weerhouden om meer apocalyptische verklaringen af ​​te geven.

Om bijna drie decennia van verschrikkelijke voorspellingen te vieren, presenteren we deze lijst met enkele van de meest ernstige doemscènes die door wetenschappers, activisten en politici zijn gemaakt:

 1. Apocalyptische waarschuwingen bij herhaling

Een groep van 1.700 wetenschappers en experts ondertekenden 25 jaar geleden een brief waarin ze waarschuwden voor een massale ecologische en maatschappelijke ineenstorting als er niets werd gedaan om overbevolking, vervuiling en, uiteindelijk, de kapitalistische samenleving waarin we vandaag leven te beteugelen.

De Union of Concerned Scientists bracht eerder dit jaar een tweede brief uit , waarin ze opnieuw waarschuwde voor de ernstige gevolgen van de opwarming van de aarde en andere vermeende ecologische kwalen. De groep telt nu 15.000 en waarschuwt “binnenkort is het te laat om de koers van ons falende traject te verleggen en de tijd dringt.”

“We moeten in ons dagelijks leven en in onze bestuurlijke instellingen erkennen dat de aarde met al haar leven ons enige thuis is”, waarschuwden de wetenschappers en experts.

Het is een angstaanjagende waarschuwing – als je het feit negeert dat geen van hun waarschuwingen uit 1992 is uitgekomen.

 1. De planeet zal tegen het einde van de eeuw ‘onbewoonbaar’ zijn

New York Magazine schrijver David Wallace-Wells publiceerde een artikel van 7.000 woorden dat beweert dat de opwarming van de aarde de aarde ‘onbewoonbaar’ zou kunnen maken tegen ‘het einde van deze eeuw’.

Het artikel van Wallace-Wells waarschuwde voor verschrikkingen, zoals ‘Heat Death’, ‘Climate Plagues’, ‘Permanent Economic Collapse’ en ‘Poisoned Oceans’.

“Inderdaad, bij afwezigheid van een significante aanpassing aan hoe miljarden mensen hun leven leiden, zullen delen van de aarde waarschijnlijk bijna onbewoonbaar worden en andere delen vreselijk onherbergzaam, zodra het einde van deze eeuw,” schreef Wallace-Wells.

 1. De deadline voor het broeikaseffect van Prins Charles verstreek … en er gebeurde niets

Prins Charles waarschuwde beroemd in juli 2009 dat de mensheid slechts 96 maanden had om de wereld te redden van “onherstelbare instorting van klimaat en ecosysteem, en alles wat daarbij hoort.” Die deadline is verstreken en de prins heeft geen update uitgegeven voor wanneer de wereld moet worden opgeslagen.

Hoewel de onlangs uitgebrachte “Paradise Papers” laten zien, lobbyde de Britse wetgever om beleid te voeren dat de investering van zijn landgoed ten goede kwam aan een Bermuda-bedrijf dat duurzame bosbouw doet. Dus daar is dat.

 1. ‘Ice Apocalypse’ nu

De liberale schrijver en klimaatwetenschapper Eric Holthaus beweerde dat de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde de “ijsapocalyps” in een tempo zou veroorzaken “te snel voor de mensheid om zich aan te passen.”

Holthaus waarschuwde dat de massale ineenstorting van twee Antarctische gletsjers – Pine Island en Thwaites – eerder zou kunnen gebeuren dan eerder gedacht, resulterend in “overstromende kuststeden en het creëren van honderden miljoenen klimaatvluchtelingen.” Klinkt verschrikkelijk, maar zijn conclusies zijn niet echt ondersteund door de wetenschap.

“Ik vind zijn artikel te pessimistisch: dat het de mogelijkheid van een ramp overdrijft. Te snel, te zeker, ‘ schreef Tamsin Edwards, een wetenschapper die Antarctica heeft bestudeerd, in The Guardian over het artikel van Holthaus.

 1. 2015 is de ‘laatste effectieve kans’ om catastrofale opwarming te stoppen

Wereldleidersbijeenkomst in het Vaticaan hebben een verklaring afgegeven waarin staat dat 2015 de “laatste effectieve gelegenheid was om te onderhandelen over regelingen die door mensen veroorzaakte opwarming onder de 2 graden [Celsius] houden.”

Paus Franciscus wil wegen op de opwarming van de aarde en verwacht wordt dat hij een encycliek uitbrengt dat in wezen hetzelfde zegt . Francis herhaalde dat 2015 de laatste kans is om de massale opwarming te stoppen.

Maar wat hij eigenlijk moet zeggen, is dat de VN-conferentie de “laatste” kans is om een ​​deal te sluiten om de opwarming van de aarde tegen te gaan … sinds vorig jaar toen de VN in wezen hetzelfde zei over de klimaattop van 2014.

 1. De Franse minister van Buitenlandse Zaken zei dat we slechts “500 dagen” hebben om “klimaatchaos” te stoppen

Toen Laurent Fabius op 13 mei 2014 minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ontmoette om te praten over wereldkwesties, zei hij: “We hebben 500 dagen om klimaatchaos te voorkomen.”

Ironisch genoeg had de VN ten tijde van de opmerkingen van Fabius een klimaattop gepland in december 2015 in Parijs – ongeveer 565 dagen na zijn opmerkingen. Het lijkt erop dat de VN 65 dagen te laat is om de wereld te redden.

 1. Voormalig president Barack Obama is de laatste kans om de opwarming van de aarde te stoppen

Toen Obama de campagne beloofde ‘de opkomst van de oceanen te vertragen’, hebben sommige milieuactivisten hem misschien letterlijk genomen.

De president van de Verenigde Naties, Tim Wirth, vertelde Climatewire in 2012 dat de tweede termijn van Obama “de laatste kans” was om beleid op te leggen om het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken.

Wirth zei dat het “de laatste kans is om iets in de buurt van 2 graden Celsius te krijgen”, en voegt eraan toe dat als “we het nu niet doen, we de wereld naar een drastisch andere plaats verbinden.”

Zelfs daarvoor, waarschuwde toen-National Aeronautics en Space Administration Goddard Space Flight Center-hoofd James Hansen in 2009 dat Obama slechts “vier jaar heeft om de aarde te redden.”

 1. Weet je nog toen we ‘uren’ hadden om de opwarming van de aarde te stoppen?

Wereldleiders kwamen in 2009 bijeen in Kopenhagen, Denemarken, om mogelijk een ander klimaatverdrag uit te werken. In datzelfde jaar schreef het hoofd van Canada’s Green Party dat er nog maar ‘uren’ over waren om de opwarming van de aarde te stoppen.

“We hebben uren om een ​​slow-motion tsunami af te wenden die de beschaving zou kunnen vernietigen zoals we die kennen”, schreef Elizabeth May, leider van de Groenen in Canada, in 2009.

“De aarde heeft een lange tijd. De mensheid doet dat niet. We moeten dringend handelen. We hebben niet langer decennia; we hebben uren. Dat merken we zaterdag in Earth Hour. ‘

 1. Premier Gordon Brown van het Verenigd Koninkrijk zei dat er nog maar 50 dagen over waren om de aarde te redden

Het jaar 2009 was een slechte tijd voor voorspellingen van de opwarming van de aarde. Dat jaar waarschuwde Brown dat er slechts “50 dagen waren om de wereld te redden van de opwarming van de aarde”, meldde de BBC . Volgens Brown was er “geen plan B.”

Brown is sindsdien uit kantoor opgestart.

 1. De beste klimaatwetenschapper van de VN zei in 2007 dat we slechts vier jaar hadden om de wereld te redden

Rajendra Pachauri, het voormalige hoofd van het Intergovernmental Panel on Climate Change zei in 2007 dat als “er vóór 2012 geen actie is, dat te laat is.”

“Wat we de komende twee tot drie jaar doen, zal onze toekomst bepalen. Dit is het bepalende moment, ‘zei hij.

Het is 2017 en er is geen nieuw VN-klimaatverdrag gepresenteerd. Het enige dat sindsdien is veranderd, is dat Pachauri eerder dit jaar werd gedwongen af ​​te treden vanwege beschuldigingen dat hij meerdere vrouwelijke collega’s seksueel had lastiggevallen.

 1. Milieuactivisten waarschuwden in 2002 dat de wereld tien jaar groen moest worden

Milieuactivist George Monbiot schreef in de UK Guardian dat binnen ‘slechts 10 jaar de wereld voor een keuze zal staan: akkerbouw blijft de dieren van de wereld voeden of het blijft de mensen van de wereld voeden. Het kan niet allebei. ‘

Volgens gegevens van de VN waren in 2002 wereldwijd ongeveer 930 miljoen mensen ondervoed . Tegen 2014 daalde dat aantal tot 805 miljoen. Sorry, Monbiot.

 1. Global warming apocalypse editie van de jaren 80

De VN beweerden al in de late jaren tachtig dat de wereld slechts een decennium had om de opwarming van de aarde op te lossen of de gevolgen onder ogen te zien.

Het San Jose Mercury News meldde op 30 juni 1989 dat een “senior milieufunctionaris bij de Verenigde Naties, Noel Brown, zegt dat hele naties van de aardbodem kunnen worden weggevaagd door zeespiegelstijging als de opwarming van de aarde niet tegen het jaar 2000 is omgekeerd .”

Die voorspelling is 17 jaar geleden niet uitgekomen en de VN klinkt vandaag hetzelfde alarm.

Lees verder bij de bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
economic depression 1547687459

‘We staan aan de rand van een Tweede Grote Depressie’

57e4d6474c55b114a6da8c7ccf203163143ad9e65453704b702b 640 deurbel

Nederland kampt met remigrerende gezinnen: regelen niets, houden handje op, brengen kinderen in gevaar