in ,

‘We staan aan de rand van een Tweede Grote Depressie’

economic depression 1547687459
PublicDomainPictures / Pixabay

Daarmee bedoelt bestseller auteur en financieel analist John Mauldin vast niet de weerstoestand. In de zin van ‘Zware regenval met een depressie komend vanuit het westen…’ Hoewel dit laatste, toeval of niet, wel klopt.

Mauldin refereert naar een conversatie tussen Ray Dalio en Paul Tudor Jones. De miljardair oprichter van een van ’s werelds grootste hedgefondsen, Bridgewater Associates. En een van zijn collega’s in de branche.

Tudor Jones is eveneens oprichter van een belangrijk hefboomfonds, Tudor Investement Corporation. Het gesprek kwam op, u raadt het al vanwege de titel van dit stuk, de Grote Depressie (de jaren ’30 van de vorige eeuw).

Het einde

Het Greenwich Economic Forum van november 2019. In de conversatie tussen beide miljardiars/geldbeheerders komt deze naarste aller economische crises naar voren. Ze zien belangrijke gelijkenissen tussen anno 2019 en de tijd van toen.

Namelijk: de grote kloof tussen arm en rijk. Een monetaire politiek die niet meer effectief is. Plus een ‘change in the world order, in this case the rise of China and the potential for trade wars/technology wars/capital wars.

Verder nog menen beide heren dat dit wel eens het einde van de dollar, het ‘world reserve currency’ system kan betekenen. En ‘the collapse of fiat monetary regimes‘. Klik hier zo u wilt voor de volledige conversatie.

E.e.a. sluit aan bij wat Gerald Celente noemt ‘de Grootste Depressie’. Dat zou er staan aan te komen…

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
50606ced76f1555a6bffe7fe 640 politie1 e1423329778987

Gaan we weer: Politie opnieuw in de fout bij aanbesteding miljoenenproject

7171875929 70b526b153 climate change

12 ‘Apocalypse’-waarschuwingen voor klimaatverandering van de afgelopen 30 jaar die niet zijn gebeurd