in

12 experts verwachten wereldwijde economische chaos in 2015

2984134396 0c264fec32 economic meltdown e14206686687401

1. Bill Fleckenstein, voormalig hedgefundmanager, president van Fleckenstein Capital. Hij denkt dat de mensen het vertrouwen in de Centrale Banken zullen verliezen, omdat het oneindig scheppen van nieuw geld niet meer zal werken. ‘Je kunt jezelf niet naar welvaart en nul rente monetariseren… Er komt een groot ongeluk. Zodra mensen beseffen dat het allemaal een facade is, zullen de dollar, de aandelenmarkt en hopelijk ook de obligatiemarkten verzuipen.’ (2)

2. John Ficenec, financieel redacteur van de Britse Telegraph, ziet dat de kredietmarkten dezelfde spanning vertonen als pal voor de crash van 2007. Bovendien is het in de geschiedenis maar 2 x eerder voorgekomen dat de markten zo’n lange periode achter elkaar zijn blijven stijgen. Een correctie komt er hoe dan ook, en snel. ‘Professionele investeerders gaan al richting de uitgang… Vanaf het begin van 2014 keerde de in 2009 ingezette kooptrend van deze investeerders om. Het slimme geld begint eruit te stappen… Er zullen schokgolven door de aandelenmarkten gaan.’ (3)

3. Ambrose Evans-Pritchard, Internationale Zakenredacteur bij dezelfde krant en één van ’s werelds meest gerespecteerden in zijn vakgebied. ‘De eurozone krijgt in februari te maken met deflatie en probeert wanhopig een stukje vochtig hout aan te steken door stenen tegen elkaar aan te wrijven. De echte rente zal fors gaan stijgen, en in de zuidelijke landen zal de schuldenlast sneller blijven groeien dan het nominale BNP. De regio zal dieper in deze renteval wegzinken… Omdat de noord-zuid kloof breder is dan ooit, zal de depressie voortwoekeren. Natuurlijk Griekenland zou de boel al snel kunnen doen ontploffen.’ (4)

4. The Jerome Levy Forecasting Center voorspelde van tevoren de subprime hypothekencrisis van 2007. ‘De richting van het meeste recente wereldwijde economische nieuws suggereert duidelijk een trend naar een neergang in 2015.’

5. Paul Craig Roberts, vaste Infowars auteur en voormalig economisch adviseur van president Reagan. ‘Het Westerse kaartenhuis kan op ieder moment in elkaar storten… Er is geen economische basis voor de (hoge) aandelenprijzen en de sterke dollar… Alle Amerikaanse markten worden gemanipuleerd. In 2015 zal de machtsbalans verschuiven van het Westen naar Rusland, China, India, de BRICS landen… Zodra de Westerse banken geen goud meer blijken te hebben, zal het allemaal in elkaar storten.’ (5)

6. David Tice, beursgoeroe, zegt ‘hetzelfde gevoel te hebben als in ’98-’99, ’05 en ’06. Dit gaat verkeerd aflopen, daar heb ik alle vertrouwen in.’ Hij voorspelt een crash van de aandelenmarkten met 30% tot 60%.

7. Liz Capo McCormick & Susanne Walker, financieel journalisten bij het gerenommeerde Bloomberg: ‘Zet u schrap voor een rampzalig jaar voor Amerikaanse staatsobligaties. Dat is wat men op Wall Street voorspelt.’ (7)

8. Phoenix Capital Research: ‘Zo ongeveer alles zal eveneens worden getroffen. Het meeste van het ‘herstel’ van de afgelopen vijf jaar werd aangewakkerd door goedkope geleende dollars… Steeds meer investeringen die hiermee zijn gedaan, zullen uiteen spatten. Olie is slechts het begin en staat niet op zichzelf. En als het echt op stoom komt, wacht er voor ruim $ 9 BILJOEN aan potentiële explosies. Stelt u zich voor dat de complete economieën van Duitsland én Japan instorten, en u hebt een goed idee van de omvang van de mogelijke impact op het financiële systeem.’

9. Rob Kirby, goud- en derivatenexpert, verwacht nu de olieprijzen zijn ingestort een 2008-achtige financiële crisis. De grote Westerse banken hebben voor zeker een half biljoen aan waardeloze schulden op hun balansen, die hun voortbestaan in gevaar zullen brengen. De financiële elite zal eisen dat de politiek hen opnieuw redt en dat de centrale banken voor de zoveelste keer geld bijdrukken om hen weer op kosten van de belastingbetalers te redden. Die zullen hierdoor zowel hun spaargeld als hun pensioenen kwijtraken. (8)

10. John Ing, al 43 jaar een financiële legende die onlangs door de Chinese regering werd gevraagd om een toespraak te houden: ‘De instorting van 2008 was slechts een generale repetitie voor wat de wereld deze keer staat te wachten…. Het derivatenmonster is steeds groter geworden –alleen al de Amerikaanse banken staan voor honderden biljoenen bloot-, en de gevolgen van de val van de olieprijs voor de stabiliteit van het wereldwijde financiële systeem gaan nog komen. Dat zal in 2015 absoluut een kettingreactie van problemen in gang zetten.’

De klap zal nu veel groter zijn dan 7 jaar geleden omdat de overheden dachten de problemen op te lossen met het openzetten van de geldkranen en het tegelijkertijd verhogen van de belastingen. ‘Dat was belachelijk.’ De dollar is volgens hem nog veel kwetsbaarder dan de ingestorte Russische roebel. Zodra de dollar inzakt ‘zal het derivatenmonster over de hele wereld angst en paniek veroorzaken.’ (9)

11. Gerald Celente behoeft geen introductie. Jarenlang een eenzaam roepende in de woestijn, maar nu in gezelschap van talloze andere experts die voor dezelfde rampspoed waarschuwen. Hij is ervan overtuigd dat de mensen het vertrouwen zullen verliezen in de politiek en banken, omdat de financiële markten overduidelijk gemanipuleerd worden. ‘De devaluatie en vernietiging van valuta –door het onbeperkt geld bijdrukken en de extreem lage rente- zorgen voor alle onrust.’ Zodra de gewone man doorkrijgt dat zijn koopkracht door dit beleid verdwijnt, ‘breekt er op Wall Street en over de hele wereld paniek uit.’ (10)

Lees verder via xandernieuws.punt.nl/home.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Smithfield Farms1

Gefilmd: gigantische meren vol poep van grootste varkensvlees producent ter wereld

11775096693 c4b9fb00af veiligheid e14206690943521

Hier betalen we wel bakken belastinggeld voor: ‘Nederland niet goed voorbereid op dergelijke aanslag’