in , , ,

380 e-mailadressen Defensie buitgemaakt bij datadiefstal, nee hoor zegt Hennis, defensie is niet gehackt

Bij de omvangrijke datadiefstal die deze zomer aan het licht kwam en waarbij ook 1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen werden gestolen, blijkt dat ook 380 e-mailadressen van zijn buitgemaakt. De gegevens konden worden gestolen doordat Defensiepersoneel zich voor nieuwsbrieven of congressen had ingeschreven en daarbij hun e-mailadres had opgegeven.

Maar met de gestolen gegevens is het volgens Hennis niet mogelijk om de systemen van Defensie binnen te komen. Daarvoor zijn meer gegevens en een bepaalde pas nodig, bovendien zou het merendeel van de e-mailadressen niet meer in gebruik zijn.

Volgens -Kamerlid Schouw is het ministerie van Defensie op ICT-gebied “zo lek als een mandje”. Hennis stelt dat het een “serieuze zaak” is, maar verzekert Schouw dat de digitale van Defensie niet is getroffen.

Lees verder via Security.NL.

 

Foto via DBreg2007


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niet te geloven, wat een $#%(* bij de VVD: Deel topverdieners wordt ontzien en mogen meer graaien

Waarom uw privacy telt, zelfs als u “niets te verbergen” heeft