in , ,

60% van ziekenhuizen klagen over zorgcontractering 2014 met zorgverzekeraars, zorgverzekeraars denken in en aan Euro’s. Patiëntenbelang ondergeschikt.

10581476243 c52ff33afe zorgverzekeraar1

Zorgverzekeraars zetten de onderhandelingen al meteen op scherp door uit te gaan van verdere groeiafname. Zorginstellingen klagen dat de onderhandelingen weer alleen om geld draaien en niet gaan over kwaliteit. De risico’s zouden hoofdzakelijk bij de ziekenhuizen komen te liggen.

Ongelijkwaardig

Jaarlijks terugkerende wijzigingen in regelgeving, productstructuur en prijsstelling zijn de ziekenhuizen een doorn in het oog. De onderhandelingen, die zij toch al niet als gelijkwaardig ervaren, worden daar nog meer door vertraagd. De onderzoekers van BDO constateren dat ziekenhuizen en zorgverzekeraars teveel langs elkaar heen praten.

NVZ

Ziekenhuizen ervaren het contracteerproces te vaak als ‘tekenen bij het kruisje’. Zij stellen dat zij pas heel laat weten welke zorg zij volgend jaar kunnen gaan leveren. Dat maakt het hen nagenoeg onmogelijk om hun beleid en strategie daar nog op aan te passen.

via Zorgvisie

Foto via Jip Moors cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7581758386 b79ab13ce5 plasterk1

58 gemeenten beschuldigen minister Plasterk van Binnenlandse Zaken van onbehoorlijk bestuur

5534801186 f38b829a1a barcelona1

Zorgbestuurders ‘leren’ tijdens studiereis naar Barcelona