in , , ,

Aap uit de mouw? Alleen veganistisch voedsel eten kan leiden tot mentale zwakzinnigheid

Vegan meat 1544965649
Gellinger / Pixabay

Hoofdarts Allan M. Lund op Rigshospitalet in Kopenhagen waarschuwt dat veganistisch ernstige gevolgen kan hebben, zoals epilepsie en uiteindelijk ontwikkelingsstoornissen.

In is er nu een debat over de geschiktheid van een toenemend aantal gezinnen die hun kinderen alleen veganistisch eten geven.

Critici zijn tegen het schrappen van alle dierlijke producten in het dieet van kleine kinderen. Het probleem is dat slecht voedsel, dat bijvoorbeeld de toevoeging van vitamine B12 vereist, ernstige gevolgen kan hebben voor kinderen.

En als resultaat zijn verschillende kinderen met een veganistisch dieet behandeld in Rigshospitalet in Kopenhagen.”Zo'n dieet kan het ontwikkelen van verschillende hersensymptomen met zich meebrengen.

Met spierzwakte, slecht contact en epilepsie.

En op de lange termijn mentale achterstand “, zegt hoofdarts Allan M. Lund aan TV4.

Volgens Lund moet men , eieren en zuivelproducten uit het dieet van kleine kinderen niet volledig verwijderen zonder eerst een diëtist te raadplegen.Naast ontwikkelingsstoornissen kan het ook voedingstekorten veroorzaken.

Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zakken 1544959379

Ondanks waarschuwingen: Bezoekers contactloos bestolen tijdens Dickensfestijn in Deventer

pesticiden 1544970328

EU wil omstreden pesticiden zonder veiligheidstoets verlengen