in ,

Absurditeit & hilariteit : Seniorendagen & Tarotkaarten

tarot 3

Afgelopen week bereikte het idee om de pensioengerechtigde leeftijd steeds maar weer verder op te trekken en steeds meer ouderen in de betaalde arbeid te laten participeren de absolute Monty Phyton status: Absurditeit en hilariteit in optima forma.

De redactie van Nachthemel heeft daarom nog voor een moment overwogen het de Monty Phyton prijs 2015 te overhandigen, maar helaas bleek na enig rondbellen dat niet een van onze ministers tijd vrij kon maken wegens overvolle agenda door ‘De belastingherziening'. De belastingherziening waarover premier Rutte alweer heeft gezegd dat als je het stuk aangaande het akkoord tussen en PvdA zou publiceren, het direct kapot zal worden gescheurd. Wij meenden derhalve opnieuw redenen tot nominatie voor de Monty Phyton prijs 2015 te ontdekken, de premier vond dit echter te veel eer voor het kabinet.  Wij menen stellig dat hij zich vergist.

 

MP-1

 

Enfin, deze week verscheen daar eerst het bericht dat de seniorendagen op de helling zouden moeten omdat dit oudere werknemers te duur en te onaantrekkelijk voor bedrijven zou maken. “In veel sectoren krijgen werknemers vanaf hun 50e of 55e ieder jaar een paar extra vakantiedagen. „Seniorendagen zijn een vorm van leeftijdsdiscriminatie”, zo wist CPB'er De Graaf te melden. “En je zou helemaal af moeten van elke vorm van leeftijdsdiscriminatie, in het belang van ouderen zelf”.

Maar waar staat dat CPB eigenlijk voor? Het Communistisch Plan Bureau? Ten faveure van de EUSSR?

Want indien je stelt dat een persoonlijk extraatje, een persoonlijk voordeeltje dat uiteindelijk iedereen bij leven bereikt, een vorm van discriminatie betreft waardoor je als oudere zwaar wordt getroffen, waarom laten we dan ook niet elke werknemer exact hetzelfde verdienen dan de ander? Elke werknemer van hoog tot laag? Dan hoeft er ook helemaal niemand meer onder die ondraaglijke last van een hoger loon dan de ander door het leven te gaan. Weg met al die voordeeltjes! Want kijk nu bijvoorbeeld eens naar al die zwaar gedupeerde Europarlementariërs die daar met een superhoge opgezadeld zitten, elke maand, elke week, en elke nieuwe dag weer opnieuw. Schandalige discriminatie! Daar zou je toch van af moeten willen? In het belang van die Europarlementariërs zelf? Hoe krijgt men het überhaupt voor elkaar om elke nieuwe werkdag toch maar weer uit bed op te staan?

Denk ook eens aan die afschuwelijke intekendagen. Die intekendagen waarbij Europese parlementaire ‘werknemers' voor elke dag dat zij een handtekening zetten 300 ontvangen, zonder dat daarbij hun werkzame aanwezigheid in het parlement is vereist. Dat zou je toch niet moeten willen? Afschuwelijke discriminatie toch?! Is toch precies als een seniorendag? Of worden wij nu gek? Is dit Monty Phyton of is dit Monty Phyton?

Want ach gut, ach gut, wat blijkt het kabinet nu toch in haar voortvarende haast vergeten te zijn? De seniorendagen. Daar komt het allemaal door! Had men deze seniorendagen gelijk afgeschaft dan zouden we vandaag de werkloze ouderen met een loep hebben moeten zoeken!!! Dom, dom, dom, maar ja ook druk, druk, druk…

Nederland wordt doodgeknuffeld met de bewering dat de economie groeit en de vooruitzichten zelfs nog beter zijn. Maar leg dan eens uit waar de noodzaak tot verdere versobering van die arbeidsvoorwaarden vandaan komt?

Waarom laten we de prikklokken binnen de Nederlandse bedrijven eigenlijk niet gelijk 300 euro uitspugen zodra de werknemer zich present heeft gemeld? Weer een stuk naargeestige discriminatie de wereld uit! Dan kan de Europarlementariër ook weer wat vrolijker door het leven. Toch?

 

ww-uitkering-3

 

Het afgelopen decennium (en langer) is de ww reeds structureel en stelselmatig versoberd. De uitkering, een verzekering, is van 80 naar 70% van het laatst verdiende loon teruggebracht en de maximale duur is ruwweg van 5 naar 3 jaren teruggebracht. En wat heeft het allemaal opgeleverd voor die ouderen? Het heeft opgeleverd dat het percentage van langdurig werkloze ouderen het ene na het andere record breekt. Onlangs wist het CBS dan ook te melden dat die langdurige toeneemt en dat vooral 45 plussers geslachtofferd worden: 273.000 werklozen, voornamelijk 45plus, zijn inmiddels langer dan 1 jaar werkloos.

Maar ondertussen heeft de VVD in een een-tweetje met het CPB alweer aangegeven snel te willen ingrijpen om de arbeidsmarkt los te trekken. ‘Die zit nu muurvast', zei VVD-Kamerlid Anne Mulder zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed en wat hem betreft gaan die seniorendagen dan ook verdwijnen. De vraag die daarmee echter onverbiddelijk komt bovendrijven luidt:

Indien na afschaffing van de seniorendagen het aantal werkloze ouderen opnieuw blijft toenemen, precies zoals het steeds al toe nam na elke eerdere versobering, gaan de seniorendagen dan weer worden teruggegeven aan die ouderen? Met excuses van het kabinet? In de vorm van een ‘gratis'  taartje of worstenbroodje?

 

seniorendagen

 

En tussen al deze volksverlakkerij viel deze week dan ook nog eens het bericht binnen dat het UWV al jarenlang opleidingen tot helderziende vergoedt. Tientallen werkzoekenden worden op kosten van de belastingbetaler omgeschoold tot ‘spiritueel belconsulent' of hypnotiseur. Het gaat om zo'n 1000 euro per persoon. Dat bleek uit een onderzoek door Reporter Radio. Sinds 2008 hebben tientallen werkloze 50-plussers een opleiding gevolgd bij Stichting Paradidakt in Zoetermeer. De stichting leert werklozen onder meer de fijne kneepjes van het tarot- en engelenkaarten leggen. Daarmee kan een ‘afgestudeerd' helderziende de toekomst voorspellen, zo beweert Paradidakt.

Maar de vraag die deze wetenschap dan weer oplevert:

Heeft Eurofiel Nederland deze cursus helderziendheid zelf ook gevolgd? En wanneer zien zij dan de werkloze ouderen weer aan het werk gaan? Zodra de seniorendagen zijn afgeschaft? Is de cursus Tarot en Elfen- kaartlezen het Europarlement al aangeboden? En zo ja, wanneer helderziet men de jubel der EU in volle glorie losbarsten?

Zodra de seniorendagen zijn afgeschaft?

tarot-study1

 

Lees verder via: Nachthemel.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
737eef6328a06f45 640 banking crisis

Bankiers zorgen voor volgende bankencrisis en die wordt erger dan in 2008

6229441527 1d1c2c9321 IMF tour e1434356012526

Gerucht: Griekse haircut, 43% schulden wordt kwijtgescholden