in , , ,

Gerucht: Griekse haircut, 43% schulden wordt kwijtgescholden

6229441527 1d1c2c9321 IMF tour e1434356012526

Achter de schermen blijkt hard te worden gewerkt aan een ‘compromis', wat niet anders dan de zoveelste knieval voor de Grieken zal zijn, want die krijgen op kosten van de rest van 43% van hun schulden kwijtgescholden.

 

Tijdens de recent G7 top in Elmau (Beieren) maakten de Amerikanen –die feitelijk nog steeds de scepter zwaaien in Europa- nog eens goed duidelijk dat een Grieks vertrek uit de voor hen onbespreekbaar is, omdat het land van te grote strategische betekenis is. Washington is namelijk bang dat ‘exit' euro zal leiden tot ‘exit' EU en vervolgens ‘exit' NAVO, en de Grieken zich tot zullen keren.

Creatief boekhouden

In ruil voor een schuldenkwijtschelding van 43,2% beloven de Grieken een permanent begrotingsoverschot te creëren, wat het sprookje dat ze ooit de rest van hun schulden zullen terugbetalen overeind houdt. Toen Athene enkele jaren geleden met twee bailout pakketten à € 240 miljard overeind werd gehouden, werd hetzelfde toegezegd – zonder dat er ook maar iets van terecht kwam.

Ja, er werd een enkele keer op papier een overschot bereikt, maar dat lukte enkel door middel van zeer ‘creatief boekhouden', zo gaf ook de Griekse minister van Financiën Varoufakis eerder dit jaar toe. In gewone taal: door de cijfers en statistieken fors te manipuleren en te vervalsen, zoals we ook al jaren van Brussel gewend zijn.

Grieken mogen 100 jaar doen over ‘aflossing'

Griekenland mag 100 jaar doen over het ‘terug' betalen van de overgebleven kredieten. Met andere woorden: dat gaat nooit gebeuren, want dit is een beproefde methode van regeringen om schulden ‘vanzelf' te laten verdwijnen. Vroeg of laat worden de verhoogde tegenvorderingen bij de ‘gewoon' afgeboekt, inclusief de Target-2 saldo's die de Europese centrale tegen hun Griekse collega's hebben openstaan.

Gekibbel was enkel afleiding

Al het gekibbel over en gedreig met een Grexit was daarom enkel een afleidingsmanoeuvre, zodat de in de maak zijnde kwijtschelding als een ‘grote overwinning van eensgezindheid' aan de doorsnee Europeaan kan worden verkocht. De Europese belastingbetaler zal er aanvankelijk niets van merken dat ze weer worden ‘genaaid' en uitgezogen. Precies voor dat doel werd tenslotte al eerder zonder enige protest het –niet democratisch te controleren- permanente reddingsfonds ESM opgericht.

Waarom schelden we alle schulden niet gewoon kwijt?

De tactiek die de EU toepast op de Griekse kwestie blijkt prima te werken, want zelfs de wat intelligentere mensen beginnen zich de laatste tijd af te vragen of het niet gewoon beter is om de Grieken maar hun zin te geven en hun schulden kwijt te schelden, zodat we ‘er van af' zijn.

Weet u wat? Waarom schelden we de schulden van de Italianen (bijna € 2 biljoen) en Spanjaarden (€ 1,3 biljoen) ook maar niet meteen grotendeels kwijt? Zetten we gewoon de digitale geldkranen van de ECB helemaal open. En waarom hebben wij Nederlanders de afgelopen jaren dan eigenlijk zoveel moeten bezuinigen op de zorg en sociale zekerheid?

Einde welvaart Europa definitief bezegeld

Als u op school ooit tijdens een paar lessen heeft opgelet, dan weet u dat het vertrouwen in de euro op zeker moment in de toekomst internationaal definitief verdwenen zal zijn, omdat er onbeperkt miljardenschulden worden gemaakt die niet alleen nooit meer kunnen, maar schijnbaar ook nooit meer hoeven te worden terugbetaald.

Dan volgt de immense klap, want dan zijn niet alleen de Grieken, maar alle lidstaten totaal bankroet. Dan is uw inkomen, uw spaargeld, uw pensioen, helemaal niets meer waard. Dan zijn de en de welvaart voor ons en onze (klein)kinderen voor decennia vernietigd.

 

Lees verder via: xandernieuws.punt.nl

Photo by dullhunk cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tarot 3

Absurditeit & hilariteit : Seniorendagen & Tarotkaarten

4236709014 8b0e599b00 bedankt

Met dank aan uw zorgverzekeraar: Honderden klachten over glucosemeters