in

Als minister falend in eigen land, geen probleem: ‘Euro komt helemaal in handen van Zuid-Europeanen’

e20399aabf083decbfd581c0 640 euro e14198900256311

Zoals het er nu naar uitziet, gaan een Spanjaard, Italiaan en Fransman de komende jaren de euro managen. De Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos zal volgend jaar namelijk Jeroen Dijsselbloem opvolgen als voorzitter van de eurogroep. De Franse oud-minister van Financiën Moscovici wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe eurocommissaris voor Monetaire en Economische Zaken, en de Italiaan Mario Draghi is al enige tijd president van de Europese Centrale Bank.

De Franse Pierre Moscovici is weliswaar beoogd ‘Sparkommissar’, maar hij heeft volgens Eppink ‘nog nooit van sparen gehoord’. ‘Hij komt uitgerekend uit een land dat al veertig jaar geen begroting in evenwicht kon voorleggen. Als minister van Financiën was hij niet in staat het Franse begrotingstekort onder de drie procent te krijgen. Moscovici, oorspronkelijk afkomstig uit de Revolutionaire Communistische Liga, moet niets hebben van de begrotingsdiscipline die Duitsland oplegt. Eigenlijk koestert hij een diepe afkeer van Duitsland.’

Het is inderdaad nogal vreemd dat uitgerekend Frankrijk, een land met continue begrotingsproblemen, de eurocommissaris van Economische en Monetaire Zaken levert.

via Politalk.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
349246860 7b1d70b8d7 smog1

Meer, Meer, Meer betalen dus: Systeem autobelasting op de schop

6493477205 ef662113c5 armoede1

Tekenent, iedereen uiteindelijk arm: Veel Naarders en Bussumers betalen boetes niet