in

Als minister falend in eigen land, geen probleem: ‘Euro komt helemaal in handen van Zuid-Europeanen’

Zoals het er nu naar uitziet, gaan een Spanjaard, Italiaan en Fransman de komende jaren de managen. De Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos zal volgend jaar namelijk Jeroen opvolgen als voorzitter van de . De Franse oud-minister van Financiën Moscovici wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe eurocommissaris voor Monetaire en Economische Zaken, en de Italiaan Mario Draghi is al enige tijd president van de Europese .

De Franse Pierre Moscovici is weliswaar beoogd ‘Sparkommissar', maar hij heeft volgens Eppink ‘nog nooit van sparen gehoord'. ‘Hij komt uitgerekend uit een land dat al veertig jaar geen in evenwicht kon voorleggen. Als minister van Financiën was hij niet in staat het Franse onder de drie procent te krijgen. Moscovici, oorspronkelijk afkomstig uit de Revolutionaire Communistische Liga, moet niets hebben van de begrotingsdiscipline die Duitsland oplegt. Eigenlijk koestert hij een diepe afkeer van Duitsland.'

Het is inderdaad nogal vreemd dat uitgerekend Frankrijk, een land met continue begrotingsproblemen, de eurocommissaris van Economische en Monetaire Zaken levert.

via Politalk.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer, Meer, Meer betalen dus: Systeem autobelasting op de schop

Tekenent, iedereen uiteindelijk arm: Veel Naarders en Bussumers betalen boetes niet