in

Als minister falend in eigen land, geen probleem: ‘Euro komt helemaal in handen van Zuid-Europeanen’

Zoals het er nu naar uitziet, gaan een Spanjaard, Italiaan en Fransman de komende jaren de managen. De Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos zal volgend jaar namelijk Jeroen Dijsselbloem opvolgen als voorzitter van de eurogroep. De Franse oud-minister van Financiën Moscovici wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe eurocommissaris voor Monetaire en Economische Zaken, en de Italiaan Mario Draghi is al enige tijd president van de Europese .

De Franse Pierre Moscovici is weliswaar beoogd ‘Sparkommissar’, maar hij heeft volgens Eppink ‘nog nooit van sparen gehoord’. ‘Hij komt uitgerekend uit een land dat al veertig jaar geen begroting in evenwicht kon voorleggen. Als minister van Financiën was hij niet in staat het Franse onder de drie procent te krijgen. Moscovici, oorspronkelijk afkomstig uit de Revolutionaire Communistische Liga, moet niets hebben van de begrotingsdiscipline die oplegt. Eigenlijk koestert hij een diepe afkeer van Duitsland.’

Het is inderdaad nogal vreemd dat uitgerekend , een land met continue begrotingsproblemen, de eurocommissaris van Economische en Monetaire Zaken levert.

via Politalk.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer, Meer, Meer betalen dus: Systeem autobelasting op de schop

Tekenent, iedereen uiteindelijk arm: Veel Naarders en Bussumers betalen boetes niet