in

Anti-vaxxers kunnen binnen tien jaar in de meerderheid zijn

De onderzoekers bestudeerden de conversaties die 100 miljoen -gebruikers in 2019 voerden over het onderwerp vaccinaties. Daarbij bleken er eigenlijk drie kampen te zijn.

Je hebt de mensen die pro-vaccinaties zijn (de onderzoekers gaven deze groep voor het gemak een blauwe kleur). Mensen die tegen vaccinaties zijn (rood). En mensen die nog bezig zijn om zich een mening aan te meten (groen).

Het leidde tot grote verrassingen. Zo bleken de anti-vaxxers – hoewel ze qua aantallen in de minderheid waren – zich in het hart van het netwerk te bevinden.

“Dat was een grote verrassing,” bevestigt Johnson in gesprek met Scientias.nl.

“We verwachtten dat de blauwe groep zich in het centrum zou bevinden, omdat deze bestaat uit de overheid en de gevestigde medische wereld met hun krachtige op wetenschap gebaseerde boodschappen. En we verwachtten de ongeorganiseerde rode clusters eromheen te zien: als een soort randbeweging. Maar we zagen het tegenovergestelde. En erger nog: de groene groep – dat zijn de mensen die nog geen mening hebben – zaten niet passief op de achtergrond, maar zochten contact met de rode clusters voor informatie (…) Rood en groen zijn nauw met elkaar verweven. En sinds het begin van de COVID-19-pandemie zien we groenen met een alarmerende snelheid rood kleuren.”

Ondertussen bevinden de mensen die pro-vaccinaties zijn, zich juist aan de rand van het slagveld. Het betekent heel concreet …..

Lees verder bij de bron: scientias.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaatmeisje Greta Thunberg is nu ook al een corona-expert!

Centje bijverdienen? Flitsmeister start pakketdienst, iedereen is welkom