in

‘AstraZeneca Oxford-vaccin biedt slechts minimale bescherming tegen Zuid-Afrikaanse coronavariant’

PhotoLizM / Pixabay

Het vaccin van farmaceut AstraZeneca en universiteit Oxford blijkt niet volledige bescherming te bieden tegen de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat laat het onderzoeksteam weten. Overigens is de hoop niet volledig vervlogen.

Want hoewel het vaccin tegen een milde vorm van COVID-19 slechts minimale bescherming biedt, zou het goed kunnen dat het vaccin wel tegen een ernstig ziekteverloop beschermt. Bovendien is ook een nieuw, aangepast vaccin in de maak.

Studie
In het onderzoek bestudeerden de wetenschappers zo’n 2.000 proefpersonen met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar. Bij hen werd een milde vorm van COVID-19 geconstateerd – veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse coronavariant -, wat betekent dat ze slechts enkele symptomen vertoonden.

Uit de voorlopige gegevens – het onderzoek heeft nog geen peer-review ondergaan – blijkt dat het Oxford-vaccin slechts minimale bescherming tegen deze mutant biedt, zelfs nadat de proefpersonen twee dosissen van het vaccin hadden ontvangen.

Het is de zoveelste tegenslag voor AstraZeneca en de universiteit Oxford. Want hoewel het door hen ontwikkelde vaccin aan het begin van de coronacrisis nog koploper was, werden ze al gauw ingehaald door Pfizer en Moderna.

Om veiligheidsredenen werd de derde en laatste testfase tijdelijk stilgelegd, waardoor het Oxford-vaccin enige vertraging opliep. En nu blijkt dat ….

Lees verder bij de bron: Scientias


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Denemarken en Zweden voeren vaccinpaspoorten in, rest EU zal volgen

Hoe ook het recht op demonstreren verdween