in

Autojihad naar nieuw hoogtepunt: Nog nooit waren er in Nederland zoveel autobranden als in 2019

Nog nooit vlogen er zoveel auto´s in brand als in 2019. Bijna 5.000 auto´s gingen in vlammen op, meestal het gevolg van brandstichting. En dan hebben we de 2020-rellen met dito autobranden in , Utrecht en nog niet eens meegerekend.

De verzekeraars schatten de schadepost op zo´n 50 miljoen per jaar.

Volgens het Verbond van Verzekeraars ligt het daadwerkelijke aantal autobranden zelfs nog hoger omdat leasewagens en WA-verzekerde auto’s in de berekeningen niet worden meegeteld.

Volgens de NOS is het onduidelijk waarom het aantal brandstichtingen van auto´s is toegenomen. Misschien dat de staatsomroep eens een keertje moet gaan buurten in bepaalde wijken? Dan kunnen ze het met eigen ogen zien.

De verzekeraars slaan in ieder geval alarm. Ze noemen de stijgende trend van autobranden ¨zorgelijk¨, al was het alleen maar omdat de meeste autobranden in bepaalde woonwijken ontstaan.

Het veiligheidsgevoel onder buurtbewoners zou daardoor …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inspectie: de marine mag geen marineschepen in marinehaven laten afmeren

De aarde reist al duizenden jaren door radioactief stof