in

Inspectie: de marine mag geen marineschepen in marinehaven laten afmeren

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) constateerde tijdens een controlebezoek in 2018 dat er marineschepen in de marinehaven van Den Helder lagen, en dat de marine hier geen (juiste) vergunning voor had. De inspectie legde in januari 2019 een dwangsom op van maximaal 1 miljoen ; de marine moest de activiteiten zonder vergunning per september 2019 beëindigen. Het opleggen van deze dwangsom is nu uitgesteld tot 1 januari 2021, blijkt uit een uitspraak van twee weken terug.

Het is nieuws uit de categorie ‘drie keer lezen en dan geloof je het nog niet'. Maar het is echt waar, is al sinds eind 2018 in een verbeten juridische strijd verwikkeld met de Inspectie Leefomgeving en Transport over het afmeren van marineschepen in de Nieuwe Haven.

En verbeten is de strijd, want beide partijen zijn “ten diepste verdeeld”, zo blijkt uit het verslag van de uitspraak die de voorzieningenrechter in op 13 augustus 2020 deed.

De uitspraak, die enigszins in het voordeel was van Defensie, werd afgelopen vrijdag gepubliceerd en pas gisteren opgemerkt.

Marineschepen liggen al sinds 1792 in Den Helder en sinds 1954 in de Nieuwe Haven, maar omdat de vergunning uit 2012 niets vermeldt over het “voorkomen of verminderen van nadelige gevolgen” voor het door het “permanent of op zeer regelmatige basis afmeren van marineschepen”, is volgens ILT de overtreden en moeten de …

Lees verder bij de bron: marineschepen.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar een stukje van ons DNA

Autojihad naar nieuw hoogtepunt: Nog nooit waren er in Nederland zoveel autobranden als in 2019