in

Inspectie: de marine mag geen marineschepen in marinehaven laten afmeren

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) constateerde tijdens een controlebezoek in 2018 dat er marineschepen in de marinehaven van Den Helder lagen, en dat de marine hier geen (juiste) vergunning voor had. De inspectie legde in januari 2019 een dwangsom op van maximaal 1 miljoen euro; de marine moest de activiteiten zonder vergunning per september 2019 beëindigen. Het opleggen van deze dwangsom is nu uitgesteld tot 1 januari 2021, blijkt uit een uitspraak van twee weken terug.

Het is nieuws uit de categorie ‘drie keer lezen en dan geloof je het nog niet’. Maar het is echt waar, Defensie is al sinds eind 2018 in een verbeten juridische strijd verwikkeld met de Inspectie Leefomgeving en Transport over het afmeren van marineschepen in de Nieuwe Haven.

En verbeten is de strijd, want beide partijen zijn “ten diepste verdeeld”, zo blijkt uit het verslag van de uitspraak die de voorzieningenrechter in Den Haag op 13 augustus 2020 deed.

De uitspraak, die enigszins in het voordeel was van Defensie, werd afgelopen vrijdag gepubliceerd en pas gisteren opgemerkt.

Marineschepen liggen al sinds 1792 in Den Helder en sinds 1954 in de Nieuwe Haven, maar omdat de vergunning uit 2012 niets vermeldt over het “voorkomen of verminderen van nadelige gevolgen” voor het milieu door het “permanent of op zeer regelmatige basis afmeren van marineschepen”, is volgens ILT de wet overtreden en moeten de …

Lees verder bij de bron: marineschepen.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Regering moet aftreden - hoog tijd voor een zakenkabinet
6 maanden geleden

Weet U ook al waar het probleem zit?
Eigenlijk is het heel simpel: als je het woord milieu, duurzaamheid en klimaat hoort dan weet je voor 100 % zeker dat er partijen met een andere agenda achter zitten.

De echte partijen achter de scheren wel te verstaan. Vaak worden er goed bedoelende mensen op afgestuurd die serieus met het milieu zijn begaan, in dit geval een inspectie, soms zij het jongeren in achterstandwijken, maar vaak (zo niet altijd) zitten er achter de schermen partijen die hier en daar wat geld sponsoren maar die geen ander doel hebben om de maatschappij maximaal te ontwrichten en op hoge kosten te jagen.
En dat gaat ze bijzonder goed af omdat ze zeer veel ervaring hebben …..
En dat zijn geen kleine clubs: de UN, WHO, IMF zijn dat soort organisaties die ook weer gesponsord worden door partijen die bij de rijksten ter wereld horen …..

Dus als U nog een het woord milieu, CO2, stikstof, NOH3, NOx, klimaat, zeespiegel, ijs tegen komt dan weet U nu: daar heb je ze weer !!! De Nieuwe Wereld Orde criminelen.

En als U denkt dat dat niet Uw probleem is dan nog iets: al deze zaken moeten worden betaald door de burgers. Want de overheid heeft geen geld … Vandaar dat U nog steeds in een te klein en veel te warm flatje zit en geen steek vooruit komt ondanks dat man en vrouw werken en de kinderen vakken aan het vullen zijn.

Wordt wakker mensen ….

Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar een stukje van ons DNA

Autojihad naar nieuw hoogtepunt: Nog nooit waren er in Nederland zoveel autobranden als in 2019