Balkanroute 2017 – 80.000 Migranten onderweg, 6 miljoen verwacht: Hongaars hekwerk uitgebouwd tot onneembare vestingmuur

Hongarije beschermt haar grenzen tegen immigratie met een 175 km lang hekwerk. Ze wordt daarvoor hevig bekritiseerd. De Hongaarse premier Viktor Orban is echter bepaald niet onder de indruk van alle ophef,  en bouwt het reeds aanwezige ‘prikkeldraadhekwerk’ alweer verder uit tot een omvangrijke installatie. 

Op 28 Februari meldden lokale Hongaarse media, dat momenteel ongeveer 80.000 migranten via de Balkan route onderweg zijn in de richting van Oostenrijk. De migranten weigeren om zich in Servische asielcentra te laten onderbrengen. De Hongaarse regering hoopt daarom dat het versterkte ‘grenshek’ tijdig klaar zal zijn, voordat deze mensen Hongarije zullen bereiken.

Veel migranten houden zich in de buurt van het busstation van Belgrado op. Hier worden ze door onder meer westelijke NGO´s geholpen, alhoewel de Servische regering heeft gevraagd om dat juist niet te doen.

Er zijn meer dan genoeg plaatsen in de AZC’s, maar de migranten weigeren om daar naartoe te worden gebracht. Hun bewegingsvrijheid wordt daardoor beperkt, zo vindt men.

80.000 Migranten zijn reeds onderweg, en 6 – 6,5 miljoen zullen proberen om in de EU te geraken.

Hongarije beschermt haar grenzen tegen immigratie met een 175km lang hekwerk. Ze wordt daarvoor hevig bekritiseerd. De Hongaarse premier Viktor Orban is echter bepaald niet onder de indruk van alle ophef,  en bouwt het reeds aanwezige ‘prikkeldraadhekwerk’ alweer verder uit tot een zeer omvangrijke en onneembare ´vestingmuur´.

Naast de bouw van het hekwerk wil de Hongaarse regering bovendien zogenaamde ‘transitzones’ aan de grensstreek bouwen. In deze transitzones zouden asielzoekers de beoordeling van hun asielaanvraag moeten afwachten. Hiervoor plant de regering de bouw van containerdorpen voor 200 tot 300 personen per containerdorp.

“Dit alles staat met de gebeurtenissen aan de Europese grenzen in samenhang”, zo zegt een woordvoerder van de Hongaarse regering tegen “Euronews” (in de video), “en met de deal tussen de EU en Turkije natuurlijk. Geschat wordt dat zich momenteel zo’n 80.000 migranten op de Balkanroute bevinden, maar de lente komt eraan en ingevolge van Duitse cijfers zullen dan 6 tot 6,5 miljoen mensen proberen in de EU te geraken.”

 

Vorige week meldden wij nog dat de minister-president van Slovenië eveneens waarschuwt voor “miljoenen nieuwe migranten” en dat dit een “einde oefening voor de EU betekent”. Ook meldden wij toen dat Tsjechië haar burgers zelfs gaat bewapenen vanwege de slechte veiligheidssituatie binnen de EU i.v.m. de migrantenstroom vanuit Afrika, Arabië en Azië.

UPDATE:
Het Hongaarse parlement heeft dinsdag voor het vastzetten van alle vluchtelingen in het land gestemd. Tot de maatregel werd door een grote meerderheid van de afgevaardigden besloten. Vanaf nu zullen alle ‘vluchtelingen’ binnen de transitzones (kampementen) worden vastgehouden, totdat over hun asielverzoek is beslist. (Link: via Focus). (Einde update)

En, hebben we van dit alles ook maar iets gehoord tijdens het RTL Carré-debat gisteren?

Relatie tot de Nederlandse verkiezingen op 15 maart voor de Tweede Kamer?

Maar wie zal daar als lijsttrekker bij de aanstaande Nederlandse verkiezingen over durven spreken in bewoording van die dramatische feiten? U kent het antwoord vast wel. En zou deze wetenschap daarom niet beter alle CPB- doorrekeningen van de partijprogramma’s naar de prullenbak moeten verwijzen? En wel onmiddellijk? Of blijven we wegkijken?

(Bijna!) ex-premier Rutte vraagt ons samen met zijn VVD, of we Nederland willen laten leiden door een optimistische of pessimistische premier?

Welnu, misschien dat we die vraag beter kunnen laten beantwoorden door de Duitsers met haar positiviteitsgoeroe Angela Merkel en door alle dodelijke Duitse slachtoffers die haar positivisme heeft opgeleverd? Of door de duizenden verdronken migranten die zich hebben laten verleiden door haar positivisme?

Lees verder via de Bron: Nachthemel.nl

 • 246
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Peter schreef:

  Ik ben te oud nu, als ik jonger was, emigreerde ik naar Hongarije, daar weten ze wel raad met al die gelukszoekers, de echte vluchtelingen uit echt in oorlog zijnde landen daargelaten,
  De ”grote volksverhuizing” in de 5e eeuw was NIETS bij wat er nu gebeurd toch?

 2. Peter schreef:

  kom bosoliefantje, waar blijft je reactie ? Normaal zitten we op de zelfde golflengte!
  Hopelijk laat je mijn reactie hier niet alleen staan, kom vriend, in de ”pen”, fijne avond,P

 3. repelsteeltje schreef:

  maar goed laat nou die arme varkentjes er nou eens buiten die beestjes kunnen er potverdomme ook niks aan doen aan dat vluchtelingenprobleem!!!Laat de dieren erbuiten zeg ik!!!!!!!!

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: