Ik verbaas me er al jaren over dat de meeste mensen het normaal lijken te vinden dat centrale banken keer op keer met een druk op de knop onvoorstelbare hoeveelheden geld uit het niets blijven creëren, zodat overheden bakken met geld kunnen blijven uitgeven, en denken dat tegelijkertijd hun koopkracht op peil kan blijven.
Iedereen die op de middelbare school twee lessen economie heeft opgelet, weet dat dit tegen alle financiële en fiscale wetmatigheden ingaat, en vroeg of laat op een drama moet uitlopen.
Nu is het dan bijna zover: nota bene de Bank of America kondigt letterlijk hyperinflatie aan. Dat betekent dat de waarde van de munt zal instorten, en de prijzen van de meeste goederen en diensten gigantisch zullen stijgen.
Op basis van de jaarcijfers is het aantal Amerikaanse bedrijven dat melding maakt van (hoge) inflatie met bijna 800% gestegen. De Bank of America kan daarom niet anders dan constateren dat dit âop zijn minst wijst dat er âtijdelijkeâ hyperinflatie aankomtâ.
Vooral grondstoffen (+28%), consumentenprijzen (+36%), transport (+35%) en industrieproducten lopen het risico in prijs te zullen exploderen. De BoA denkt weliswaar dat het nog âte managenâ zal zijn, maar hyperinflatie is nu juist een proces dat inherent bewijst dat iets gierend UIT de hand loopt. (1)
Torenhoge prijzen
Dat betekent onder meer dat de burgers binnenkort in almaar sneller tempo veel meer zullen moeten betalen voor zo ongeveer alles. Eigenlijk zien we deze verborgen hoge inflatie reeds aanwezig in de torenhoge huizenprijzen (die gaan immers niet gepaard met een sterk economisch herstel, maar met een door de overheid gefinancierde schuldeneconomie).
Tevens klagen steeds meer mensen dat hun wekelijkse boodschappen in korte tijd zoveel duurder zijn geworden.
Einde welvaart nu echt in zicht
Hoe vervelend u het ook zult vinden om te lezen, het einde van de Westerse welvaart komt nu daadwerkelijk in zicht. De situatie in europa is namelijk nauwelijks anders dan in de Verenigde Staten, en in sommige opzichten zelfs veel erger. Denk hierbij aan de nooit meer af te lossen staatsschulden van Italië, Griekenland en spanje, en in feite ook van frankrijk en België.
Daarnaast zijn grote Europese systeembanken zoals Deutsche Bank, Société Générale en …