in , ,

Bankensysteem SWIFT vaker succesvol gehackt dan eerder aangenomen

Bankensysteem SWIFT is het afgelopen jaar vaker succesvol gehackt dan eerder bekend was.

Er is een “betekenisvolle” hoeveelheid aanvallen uitgevoerd op die met SWIFT werken, waarvan ongeveer een vijfde succesvol was.

Dat zegt SWIFT bij monde van hoofd klantenbeveiliging Stephen Gilderdale tegen Reuters. “De dreiging is aanhoudend, flexibel, verfijnd – en gaat niet meer weg”, aldus Gilderdale.

Het is de eerste bevestiging van succesvolle cyberaanvallen waar SWIFT bij betrokken is sinds een aanval op de van Bangladesh in februari. Welke banken verder getroffen zijn en hoeveel er is buitgemaakt, is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk hoeveel een “betekenisvolle” hoeveelheid aanvallen precies is.

SWIFT waarschuwde in een brief aan aangesloten banken dat de aanvalsmethoden echter steeds verfijnder worden. Een nieuwe aanvalsvorm maakt bijvoorbeeld gebruik van software die helpdesktechnici in staat stelt om op afstand een computer over te nemen, aldus SWIFT.

In oktober waarschuwde cyberbeveiligingsfirma Symantec nog dat er een tweede hackersgroep was die zich van die methode bediende. Nu blijkt dat dat er dus veel meer zijn.

Het SWIFT-systeem is onmisbaar voor internationale transacties tussen banken.

Alles bij de bron; NU 

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland kapot dankzij de multinationals en hun lobby

Magnetar explosie: Grote golf van energie onderweg naar de aarde, nog 13 dagen(zware aardbevingen)