in

Nederland kapot dankzij de multinationals en hun lobby

e832b90729f2063ecd0b470de7444e90fe76e6dd18b7134795f4c2 640 nederland

Laten we eerlijk zijn, Het bedrijfsleven heeft in Europa behoorlijk huis gehouden sinds de jaren 80. Inmiddels is wel duidelijk waar het tot leid.

Egoïsme, individualisering en verdeel en heers ! De wordt uit elkaar gedreven vanwege geld en macht !

Bedrijven in de AEX en andere multinationals hebben vrij spel gekregen en maken daar ook grif gebruik van. Ondertussen is er een kaalslag opgetreden in het Midden en Klein Bedrijf,  U weet wel, de schoenmaker, de slager op de hoek.

Natuurlijk verandert de tijd en de techniek. Jammer genoeg zijn dit soort bedrijfjes overgenomen door de grote concerns en coöperaties. Investeringen blijven uit, want ja die banken lopen teveel risico. Tevens beëindigen veel bedrijfjes hun zaken wegens, te hoge huren, webwinkels en vergrijzing.

Niemand staat echter te popelen een bloemenwinkel of anderzijds iets te openen. De kennis is niet langer aanwezig en dreigt geheel verloren te gaan.

Dit houdt in dat dorpen leeglopen, gezellige winkelstraten en sfeer-centra ophouden te bestaan. De micro-economie is ongezond aan het worden. Werkgelegenheid is weg en de leegstand verergert. Jongeren zouden wel willen, want elke kans is er een ! Nee, doorleren en maar zien hoe je aan je kostje komt. Gelijk door naar de achterstand en wel zodra je 18 jaar wordt.

Schoolgeld, zorgverzekering en de noodzakelijke overlevingskosten, je ouders zijn er natuurlijk blij me, of toch niet ? Jongeren bungelen in het luchtledige, geen inkomen en toch volwassen rekeningen betalen ? Ga er maar aanstaan. Na 3 maanden extra betalen aan de zorgverzekering, want geen inkomen maakt al snel een wanbetaler voor je.

De plaatselijke sociale dienst zegt: “U moet maar doorleren en studiefinanciering aanvragen”. Nu dat doen we dus maar. De schamele 300 euro per maand dekt niet de kosten.

Er is meer aan in het leven dan vaste lasten betalen, je moet ook kunnen leven en die kosten daar wordt geen rekening mee gehouden. De enige kans die je hebt is toetreden tot de . Dat kan natuurlijk niet en daar zou dus een oplossing voor moeten gaan komen.

Ook worden de ouderen volop in een kwaad daglicht gezet. Ze zouden vaak ziek zijn, niet loyaal en zeker niet flexibel. Ze zijn te duur, want, ach, kennis ! Waarom zou je dat betalen als multinational zijnde ? En de uren 09.00-17.00 zijn achterhaald in deze 24 uur's economie !

Banken zijn in het weekeinde dicht, evenals als de publieke sector, burgerzaken van gemeenten ? Dicht ! Gerechtsgebouwen ? Dicht ! verzekeringskantoren? Dicht ! Ja een 24 uurs economie voor grote winkels. De consument moet kopen en klappen als stemvee.

Nederland is een land geworden van de euro's ! Niet meer van de mensen. Te veel groepen in alle lagen van de bevolking uiten hun ongenoegen over de samenleving. Op gebied wordt er gediscussieerd over wie de geweldigste is, wel over de bevolking, maar net MET de bevolking.

Splinterpartijen rukken op en maken besluitvorming en echte oplossingen onuitvoerbaar. Geld verdienen staat nog steeds bovenaan. Als we even door de “mind-games” heen kijken en enigszins simplistisch denken dan ligt de oplossing voor de hand. Kleinschalige economieën en samenwerkingsverbanden kunnen de leefstijl en problemen oplossen.

De problemen worden veroorzaakt door denkfouten en het vooroplopen van de multinationals, die door lobby de macht werkelijk gegrepen hebben. Onze politici zijn niet meer geworden dan trekpoppen die maar blijven vertellen dat de economie aantrekt, maar het belangrijkste niet omroepen.

Namelijk dat de sociale samenhang van het Nederland tot stilstand gekomen is en de problemen hier ziekelijk toenemen. wat gaan we daar aan doen ? Niets helemaal niets. Er zijn geen ideeën ! En de ideeën die er zijn, zijn niet uitvoerbaar of worden tegengewerkt door de onzichtbare macht.(zaken lobby, VNO-NCW ). Politici maken zich erg druk over de Nederlandse tradities ( zwarte piet) het Badr-Rico gevecht, en de kleur onderbroek van Donald .

De echte problemen blijven bestaan en in Maart mogen we naar de Stembus ! Ik zeg alvast maar Minder politici en heel veel minder lobbyisten. Het land moet gezond worden en Europa ? Europa is niets meer dan een verzamelpot van het geld van 28 landen. Bedrijven van die landen handelen in Euro's en het kapitaal wordt door die landen gestort. Politiek gebeurt er niets op het gebied van samenwerking, dit blijkt toch maar Utopisch te zijn. De van Europa op politiek gebied komt er niet en zal nooit doorgang vinden.

Caesar probeerde het, Nero, Napoleon, Hitler en de europesche Unie. Allen haalden bakzeil met miljoenen doden tot gevolg.

Wat de Nederlandse overheden zouden moeten doen is de wil van het volk uitvoeren ! Iedereen zekerheid van een voldoende inkomen, dat ook vrij te besteden is. Ontspanning te leveren en de noodzakelijke diensten om het leven van burgers niet onmogelijk te maken. Hoe ? Daar hebben ze voor gestudeerd ! Ze hebben oren en vuisten gekregen om daar mee op tafel te slaan, dat WIJ de inwoners van Nederland ondergeschikt behoren te zijn aan het bedrijfsleven is een Gotspe.

Landverraad en plichtsverzuim, dat reken ik de Nederlandse politici persoonlijk aan. Nederland is boos, heel boos. Daarom nu het alternatief van de wederopbouw. De dijken zijn al gebroken, niemand sloeg er acht op. Maar het staat aan de lippen en de opgelegde ideeën werken niet. Maar de opbouw begint ! Met of zonder jullie. Geen pretbaantjes meer, geen klevers en zelfverrijkers ! Politiek zoals het behoort.

Hoe kan het beter en hoeveel hebben we daar voor over.

Kiezer ! U bent aan zet !

Lees verder via de Bron: Nieuwsjager.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4746327503 c196883873 waddenzee

Gegraai met Waddenzee gas: PvdA-baantjesmotor lobbyende fossiele politici

e830b80e2cfd033ecd0b470de7444e90fe76e6dd18b7134793f6c0 640 hacking

Bankensysteem SWIFT vaker succesvol gehackt dan eerder aangenomen